SEGRE

TRIBUNA

Final d'etapa a la Diputació

Presidenta en funcions de la Diputació de Lleida

Final d’etapa a la Diputació

Final d’etapa a la DiputacióSEGRE

Creado:

Actualizado:

La propera setmana finalitza una etapa a la Diputació de Lleida. Ho farem amb un Ple previ de comiat dels diputats i diputades que ja no seguiran i de tancament oficial de la legislatura, i el posterior acte d’elecció i presa de possessió de la nova presidència i de les noves diputades i diputats que hauran de regir aquesta institució els propers quatre anys.

Des del primer instant, la primera i principal idea que vaig voler transmetre des de la nova responsabilitat de la presidència de la Diputació va ser aprofundir en el diàleg i fer allò que fos possible per augmentar encara més la transparència d’aquesta institució. A més, aquest darrer any hem aprovat i s’està aplicant un pressupost consensuat i que aposta directament per les polítiques del benestar, més social, complementat amb un nou pla de dinamització per als municipis i amb el convenciment de fer un pas endavant en l’adaptació als avenços tecnològics amb l’inici de la implantació de la fibra òptica al territori. També hem impulsat un nou web de la transparència, una eina que aprofundeix a donar llum pública a tot allò que passa i s’executa a la institució. S’han fet avenços en aquests darrers mesos i, evidentment, encara queda molt camí per recórrer.

Sumat a tot això, hem impulsat diverses línies de treball, amb la idea de seguir donant suport a les entitats locals que han de seguir sent l’autèntic pal de paller sobre el qual s’apliquin les polítiques de millora del benestar de cadascun de les ciutadanes i ciutadans dels municipis de Lleida. La Diputació, com a ajuntament d’ajuntaments, té l’obligació de recollir les peticions dels municipis. El territori demana les seves oportunitats i genera inquietuds que cal saber escoltar. Per tant, no s’entendria que les administracions locals anessin cadascuna per la seva banda i no es generessin les sinergies necessàries i indispensables per sumar en la direcció de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Cal lluitar de forma vigorosa i consensuada per frenar el despoblament de les nostres terres i cal continuar reclamant un reequilibri territorial.

La que finalitza ha estat una legislatura poc usual perquè, com de tots és sabut, ha tingut un sobtat canvi de presidència. Amb tot això, creguin-me que haver assumit la màxima representació d’aquesta institució durant aquests mesos ha estat per a mi un honor i alhora una gran responsabilitat.

El meu agraïment més sincer a les alcaldesses i alcaldes que –des del respecte, l’honestedat i la justa demanda– han buscat en la Diputació aquella institució que els ajudés a tirar endavant els projectes que creien necessaris i indispensables per als seus ajuntaments; als grups polítics de la Diputació i als seus diputats, que han tingut un tracte honest amb la corporació i de respecte institucional; a tot el meu equip de presidència i a tot el funcionariat de la casa, per la seva alta qualificació i eficiència professional; i, finalment a la meva família, que ha patit més el meu absentisme de casa, especialment aquests darrers mesos, perquè han sabut comprendre la importància del càrrec que assumia i la dedicació que això comportava.

Desitjo molts encerts a la nova presidència de la corporació i també a tot el seu equip, ja que d’aquesta manera seguirem fomentant el benestar dels conciutadans de les comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran.

Final d’etapa a la Diputació

Final d’etapa a la DiputacióSEGRE

tracking