SEGRE

TRIBUNA

El pressupost de la Seu d'Urgell

Alcalde de la Seu d’Urgell

El pressupost de la Seu d’Urgell

El pressupost de la Seu d’UrgellSEGRE

Creado:

Actualizado:

El 30 de desembre passat, al Ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es va aprovar el pressupost municipal per a l’any 2020. Un fet fonamental pel funcionament del consistori municipal i de tota la ciutat. És el document marc que defineix amb quins ingressos compta la ciutat i a què es destinaran aquests diners públics.

Governar sense pressupost és molt complicat per als tècnics municipals i un fre per a les noves polítiques que es vulguin dur a terme a favor de la ciutadania. Malauradament ho estem veient darrerament tant al Govern d’Espanya com a la Generalitat. A la Seu ens vam comprometre a començar l’any 2020 amb el pressupost aprovat i així ha estat.

Aquest pressupost és una eina de cohesió social amb un tema cabdal com és l’accés a l’habitatge, alhora que reflecteix la resta de les prioritats de la ciutat: treballar per a la sostenibilitat energètica, la dinamització econòmica, millorar l’accessibilitat de la via pública, iniciar els estudis universitaris del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i millorar tots els serveis públics, incloent-hi l’equipament residencial i de pisos tutelats per a la nostra gent gran.

Per poder fer front a totes les noves inversions s’han elaborat uns pressupostos austers i es realitzaran tots els esdeveniments que són necessaris i que revitalitzen el municipi (culturals, esportius, festius, etc.), però tots amb una contenció de la despesa. No obstant això, no s’ha fet cap tipus d’ajustament a la baixa en les partides de serveis socials, llar d’infants, escoles municipals, polítiques de gent gran, infància i joventut, solidaritat, igualtat ni ensenyament.

Molt important és el canvi d’orientació de la Societat Municipal HIULS, que per aquest any 2020 assumeix les polítiques municipals d’habitatge de forma activa amb un programa de rehabilitació de pisos buits per destinar a lloguer social i assequible.

També la despesa pel que fa a la via pública és un dels punts a destacar per tal de garantir l’accessibilitat dels carrers, la millora i ampliació del mobiliari urbà i dels parcs infantils i l’establiment dels camins escolars, entre altres projectes, per poder aconseguir així una ciutat més orientada als vianants. Quant als equipaments, es preveu una reforma integral de la Biblioteca de Sant Agustí per tal de millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica; l’ampliació i millora de l’àrea d’autocaravanes; el nou consultori sanitari de Castellciutat; l’inici de la construcció del futur campus universitari per poder acollir els estudis d’INEFC, així com l’estudi per un futur equipament de pisos tutelats i places residencials per a la gent gran.

Aquest pressupost també inclou una partida per a una nova aplicació mòbil de comunicació amb la ciutadania i així ser una eina de participació per fer consultes vinculants.

I també s’estan realitzant estudis per permetre durant l’any 2020 gestionar directament des de l’Ajuntament tant la grua municipal com la Unitat d’Escolarització Compartida.

Gràcies a l’acord de govern entre Junts per la Seu i ERC tenim uns pressupostos socialment justos i molt ambiciosos per poder seguir treballant, entre tots i totes, per millorar la ciutat en benefici de tots els nostres veïnes i veïnes. Som-hi, doncs!

El pressupost de la Seu d’Urgell

El pressupost de la Seu d’UrgellSEGRE

tracking