SEGRE
L’esport en primera persona del plural

L’esport en primera persona del pluralSEGRE

Creado:

Actualizado:

La pràctica de l’esport és necessària a tots els nivells. La majoria de nosaltres n’hem practicat, en practiquem o hi tenim alguna mena de vincle. En el meu cas, sempre he tingut passió pel futbol: de petit vaig jugar en diferents clubs i als catorze anys vaig començar com a àrbitre. No és estrany, doncs, que la situació actual m’afecti en primera persona tal com pot afectar esportistes, clubs, famílies o escoles.

Durant aquests mesos d’emergència sanitària, el teixit esportiu lleidatà ha fet un gran esforç per seguir les mesures de prevenció i seguretat i adaptar les activitats i instal·lacions segons ha establert el Procicat. No obstant, tant bon punt l’evolució de la Covid ho ha permès, s’han flexibilitzat les mesures i s’ha anat reprenent l’activitat esportiva. Una gran notícia per als que estimem l’esport.

I és que l’esport és un treball d’equip. Només sent responsables i sumant esforços com hem fet fins ara podrem garantir la tornada a la normalitat que tots desitgem. Des de la renovada regidoria d’Esports de la Paeria ens comprometem a donar el nostre incondicional suport institucional per empènyer el sector esportiu.

En aquestes setmanes al capdavant de la regidoria ens hem reunit amb més de quinze entitats per conèixer de primera mà les preocupacions de diferents clubs i de diferents barris. I així ho continuarem fent en els mesos vinents, tal com tenim agendat, ja que el nostre objectiu principal és apropar-nos a la realitat de l’esport lleidatà.

Des del Grup Municipal d’ERC-AM volem que canviïn les coses. Tenint en compte la situació envers el món de l’esport en el darrer any de pandèmia, una de les nostres primeres prioritats és establir unes noves bases de subvencions que ajudin a pal·liar els efectes de l’aturada de la Covid, especialment a aquells clubs i entitats més vulnerables.

Una altra de les nostres prioritats és donar sortida a una problemàtica històrica en matèria d’equipaments, la del velòdrom de Lleida. Fa més de deu anys que els amants del ciclisme demanen una bona gestió del Velòdrom Municipal, un espai que s’ha vist malmès i que, darrerament, s’ha vist afectat per diverses polèmiques.

Creiem que la ciutat, les entitats ciclistes i la gent del barri es mereixen un espai amb unes condicions òptimes per a la pràctica del ciclisme i on no hi tinguin cabuda pràctiques no saludables ni persones que no tractin les instal·lacions de la manera adequada. Ara bé, com en qualsevol àmbit, la base de l’esport són els valors.

Treballarem perquè a Lleida l’esport sigui igualitari i compromès a tots els nivells: no entenem l’esport com una competició, sinó com un aprenentatge constant i una posada en escena de valors com el respecte i la tolerància. És per això que posarem molt èmfasi en l’esport femení, la inclusió i l’esport base, ja que no volem que els infants ni els joves tinguin cap mena de barrera per accedir a l’esport. Ni per la seva edat, ni per la seva raça ni pel seu sexe o condició sexual..

Encaro aquest nou repte que se’m presenta, com a regidor d’Esports i Activitat Física, amb molta il·lusió i convençut que farem molta feina. A Lleida, amb l’esport, tots a l’una.

L’esport en primera persona del plural

L’esport en primera persona del pluralSEGRE

tracking