SEGRE
Lleida, capital de capitals

Lleida, capital de capitalsSEGRE

Creado:

Actualizado:

En poc més de dues setmanes Lleida ha passat de capital del món agrari a capital del món de les ciutats. Capital firal, s’entén. Parlem, és clar, de Sant Miquel i de Municipàlia.

Enguany, gràcies a la millora de la situació sanitària, estem assistint a la progressiva normalització de l’activitat econòmica, que, en el cas de Fira de Lleida, es tradueix en la represa de l’activitat presencial. I reiniciem les fires presencials amb dos salons emblemàtics en els seus respectius sectors: la ja citada Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i Innocàmping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i de Lleure).

Array Certàmens que, per cert, donen continuïtat a una Fira de Sant Miquel i un saló Eurofruit que, ja també en format presencial, van obtenir uns magnífics resultats, en gran part per la ferma voluntat d’expositors i visitants de recuperar l’activitat firal face to face després de la llarga aturada provocada per la pandèmia.

Remarquem que el certamen agrari va ser un èxit tant pel nombre d’empreses expositores (290, amb una ocupació del 100% del recinte firal), com per la resposta dels visitants (quasi 100.000). I des del punt de vista econòmic, va superar les expectatives pel nombre considerable de contactes i operacions que s’hi van portar a terme. Aquesta setmana és el torn de Municipàlia, esdeveniment firal que ens convertirà en punt de referència del món municipal i municipalista, amb milers d’alcaldes, regidors, tècnics municipals d’arreu de l’Estat i de l’estranger que s’aplegaran a Lleida atrets tant per l’àmplia exposició de serveis i equipaments destinats a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes dels seus municipis (recordem que el saló és conegut també com l’“hipermercat dels alcaldes”) com per la plataforma d’informació i debat que es genera al saló per mitjà del seu interessant programa d’activitats paral·leles.

I parlant de visitants, vull fer menció al reconeixement internacional de Municipàlia, amb la missió Iberoamericana formada per una trentena d’alcaldes, regidors, alts directius, tècnics d’administracions públiques i experts en temes municipalistes de l’Argentina, Bolívia, l’Equador, Mèxic, el Salvador, Perú i República Dominicana, que viatjarà a Lleida per assistir a Municipàlia, una delegació que consolida plenament la vocació internacional del saló.Paral·lelament a Municipàlia té lloc la fira Innocàmping, referent professional d’aquest sector a nivell estatal. Tots dos són salons que es complementen a la perfecció i generen interessants sinergies de mercat entre les empreses expositores, ja que en molts casos es tracta d’equipaments vàlids tant per als municipis com per als càmpings. No podem obviar el poder de convocatòria d’aquesta fira, única i referent, la qual comptarà, entre altres, amb la presència de representants de les associacions de càmpings d’Alacant, Castelló i València, associacions de càmpings d’Andalusia, d’Euskadi i de la Rioja, de la Confederació de Càmpings del Mediterrani, de l’Associació de Càmpings de Muntanya i Pirineu Català i, per descomptat, de les associacions de càmpings catalanes.

M’agradaria subratllar novament, doncs, que Lleida, tot i no ser una de les grans capitals de l’Estat, ha estat capaç de consolidar-se com a referent firal i capital de dos sectors tan potents econòmicament com són el municipalista i el sector turístic, posicionant la ciutat i les Terres de Lleida al nivell dels grans esdeveniments firals de l’Estat.I, per acabar, cal remarcar un cop més la importància de Fira de Lleida com a motor d’activitat econòmica, de dinamització empresarial. Salons com Municipàlia i Innocàmping palesen de forma explícita l’enorme impacte econòmic que les grans fires tenen sobre la seva àrea geogràfica d’influència directa, dinamitzant sectors com l’hoteler (per cert, amb plena ocupació durant els dies de la fira), la restauració, el comerç, el transport i molts d’altres involucrats en l’organització i desenvolupament de l’activitat firal. Lleida, durant tres dies, esdevindrà la ciutat amb més alcaldes i regidors de tot l’Estat.

Des de Fira de Lleida volem donar la benvinguda a aquests il·lustres convidats amb el convenciment absolut que Municipàlia i Innocàmping seran un excel·lent negoci per als expositors, per als visitants i, per descomptat, per al nostre territori.

Lleida, capital de capitals

Lleida, capital de capitalsSEGRE

tracking