SEGRE
Emprenyar la gata amb l’aeroport!

Emprenyar la gata amb l’aeroport!SEGRE

Creado:

Actualizado:

De la dècada passada, del 2010 al 2020, un dels fets més rellevants que podem destacar de Catalunya és l’increment del creixement econòmic, el qual va arribar també de la mà d’esgotar la capacitat de l’aeroport de Barcelona. Avui la decisió de no invertir per ampliar aquesta capacitat de ben segur que serà dolenta per a Catalunya i, ara per ara, la inversió està suspesa.

Array Aquesta és l’única finalitat de l’Estat espanyol: embolicar la troca per no fer la inversió a Catalunya, a costa fins i tot del seu propi benefici o del que suposa per AENA. El debat a Catalunya l’hem centrat en diversos termes, sobretot en biodiversitat i canvi climàtic, però també en el “no perquè no”, una postura que, lamentablement no va acompanyada ni d’arguments ni d’alternatives.Per augmentar la capacitat de l’aeroport sembla que cal allargar una segona pista, la de mar.

Això permetria tenir més vols intercontinentals, vols que no es poden substituir per un viatge amb tren i ara estan limitats en nombre perquè només hi ha una pista llarga. Aquests vols intercontinentals fan créixer l’economia catalana i es contraposen amb els vols low cost turístics. L’ampliació de la capacitat d’un aeroport en si mateixa no contamina; són els avions que volen els que ho fan, i en una atmosfera que és comuna a tot el planeta.

Augmentar el nombre de vols de llarga distància a Barcelona no és tan dolent, fins i tot pot reduir emissions, ja que això substitueix vols més curts, que són els que emeten més CO2.Respecte als ocells, són els falcons del voltant de l’aeroport, emprats per preservar la seguretat dels avions i dels passatgers, qui els fa marxar.Pel que fa a la llacuna de la Ricarda, protegir o preservar-la ambientalment és condició indiscutible. Absolutament imprescindible per a tothom, no he llegit ningú que digui el contrari a Catalunya o a Europa. Tothom està d’acord a vetllar per a la protecció de la llacuna i de la xarxa europea d’espais naturals.Per acabar, no comparteixo la postura d’aquells que renuncien ara a no invertir a Catalunya en un hub internacional, opino que cal una mirada llarga i de país.

Catalunya és una terra molt pròspera i aviat tornarà a estar limitada per la capacitat de l’aeroport de Barcelona.

Emprenyar la gata amb l’aeroport!

Emprenyar la gata amb l’aeroport!SEGRE

tracking