SEGRE

TRIBUNA

Homenatge i elogi a una política millor

Homenatge i elogi a una política millor

Homenatge i elogi a una política millorSEGRE

Creado:

Actualizado:

Avui us volem parlar d’una persona que és millor que nosaltres i que fa millor tot allò en què participa deixant petjades i llegats d’alçada. Després de més de 14 anys de servei públic i dedicació en favor de les persones, els municipis més petits, les alcaldesses, alcaldes i equips municipals, d’uns ideals de progrés social, econòmic i territorial de les nostres comarques i les nostres forces vives i de demostrar una manera d’entendre la governació avançada en el nostre temps, el Diputat Ramon Cònsola s’acomiada de la Diputació de Lleida.

Array Es tracta d’una persona que va per feina, discreta i que no li agrada ser el centre d’atenció, amb auctoritas, amb un lideratge reconegut i que es fa estimar.

El caracteritzen el carisma, la visió i capacitat analítica, la mirada generosa amb els seus companys electes i els equips humans de la Casa. També les paraules –més sentides de la institució– que li surten del cor, la convicció, l’experiència i els ideals. No hi ha intervencions a la Diputació més sentides, que ressonen i es fan escoltar més que les d’en Ramon.

Ell és fill d’una generació i d’una cultura política en què les paraules importaven i allò que es deia era important. Avui això ja no és així. L’estima i la defensa de la dignitat de les famílies pageses i ramaderes, fer exemplar l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Diputació –una de les que més bona feina realitza, tot i ser de les més petites de personal–, modernitzar el complex de la Caparrella, que va dirigir, o situar el seu municipi (Bell-lloc) al mapa de l’excel·lència, amb iniciatives com el viver d’empreses, que avui és model i referència arreu, són només alguns dels assoliments que ha liderat en Ramon.

Ell fa realitat impossibles i la feina que fa parla d’ell més i millor que qualsevol paraula que puguem dedicar-li.Persona de vàlua, conviccions i valors insubornables. Al cap de pocs mesos d’entrar a la Diputació, el 2008, ja defensava prendre decisions per evitar la deslocalització d’empreses de Lleida a l’Aragó –aleshores amb el vot en contra de les forces polítiques majoritàries al Parlament–. Avui, la marxa d’empreses continua imparable i tothom és conscient de les amenaces de la deslocalització.

Si avui hi ha un consens ampli al respecte és gràcies a la visió pionera d’en Ramon.És el mateix Ramon que avui defensa –amb vehemència– que si les nostres comarques no fan seva la revolució de les energies renovables, serem més pobres, despoblats i dependents en energia (s’han projectat tres línies de molt alta tensió a l’Aragó amb impacte al paisatge).Les comarques de Lleida i el Pirineu, i el país que en Ramon defensa i somia és el de la represa, de l’avantguarda que és referència. Avui no ens ho creiem perquè tenim un país bloquejat i en paràlisi, però fa uns anys Catalunya era exemple i model a seguir. En Ramon és exemple de l’adversari més temible del discurs del no a tot, de la resignació, la queixa i la derrota.Avui hi ha una percepció compartida àmpliament entre la ciutadania sobre la política com un espectacle de qualitat dubtosa que s’allunya progressivament de les persones.

En Ramon és una persona que sap el que és treballar de sol a sol, ve i és de pagès. I quan acaba el dia, es dedica en cos i ànima a treballar per millorar, dignificar i fer més fàcil la vida de les persones: com la gran majoria d’alcaldesses i alcaldes. En Ramon deixa la Diputació però no abandona el servei públic.

La seva passió abnegada i el seu compromís social continuen intactes. Continuarà exercint d’alcalde, mentre pensa com serà l’agricultura del futur i com s’anticipa al que vindrà.El país té sort que tinguem persones com ell. El país tira endavant i aguanta com pot gràcies a tots els Ramons Cònsoles, no pas gràcies a les persones de primera fila política que monopolitzen les pantalles amb política espectacle, que es preocupen més per alimentar el seu propi ego i la seva notorietat personal.

Són els Ramons de les nostres comarques i del país els que fan política en majúscules i tocant de peus a terra, malgrat que la majoria de mitjans de comunicació no els presti atenció suficient.Per tant, des d’aquí el nostre homenatge, reconeixement i afecte per la figura d’en Ramon Cònsola, i les persones que, com ell, de manera silent i discreta, es deixen la pell, a canvi de res, treballant per les persones en unes condicions sovint complexes i gens agraïdes. Aquesta és la política que funciona, una política molt millor que l’actual: voluntat de servir, de transformar i de fer la vida més digna i més fàcil per a les persones, municipis i forces vives, sense defallir.En Ramon és un savi dels nostres temps. És una persona que és millor que nosaltres i ens fa millors com a equip polític i com a institució.

Una ment inquieta que no para de pensar, analitzar, dissenyar i construir. Fa més 40 anys que som amics seus, l’estimem i compartim amb ell una manera de pensar, de ser i de fer. Hem tingut la sort de comptar amb el seu exemple i referència durant aquest temps.

Seguirem comptant amb la seva saviesa i mestratge. El necessitem més que mai. El seu exemple ens interpel·la.Ramon, gràcies per la teva dedicació, la teva saviesa, el teu exemple i per ser el nostre referent i el nostre actiu més preuat.

Les generacions del futur sabran que, gràcies a la feinada i el compromís de persones com tu, elles tenen un present millor. Ramon, avui no acaba res, et necessitem més que mai per fer d’aquest món un lloc millor.

tracking