SEGRE

Creado:

Actualizado:

El vestit llarg que li arribava fins als peus només deixava entreveure la punta de les sabates de mig taló.

Damunt les espatlles una capelina de vellut li protegia el clatell del fred de l’hivern i un barret corbat com la proa d’un vaixell enfonsant-se en la mar li conferia un aire distingit, lluny de la semblança més aviat discreta de la seva propietària. Al fons s’albirava un paisatge urbà mig emboirat per la contaminació del fum de les xemeneies de carbó de la ciutat de Londres que, malgrat la seva bellesa, quedava totalment desdibuixat per la protagonista de la fotografia en blanc i negre.

La noia es diu Florence Norman, una sufragista jove de 33 anys que va camí de la seva feina damunt d’un patinet motoritzat que li ha regalat el seu marit pel seu aniversari.

La fotografia immortalitzada pel fotògraf Paul Thompson és de l’any 1916, quan Europa es trobava immersa en la Primera Guerra Mundial. La imatge difosa a les xarxes socials va acompanyada d’un text adreçat als usuaris dels patinets elèctrics: “Si creus que ets usuari del major progrés tecnològic, mira aquesta foto del 1916.

Per això, si vas en patinet, no ets modern.

Ets un clàssic.” La setmana passada, a la rambla d’Aragó vaig veure com un d’aquests “clàssics” va deixar una dona estesa a la vorera que, dissortadament, va morir l’endemà. No és la primera vegada ni tampoc serà la darrera que un d’aquests “clàssics” que es pensen que tenen barra lliure per patinar per on els surti de l’arc del triomf fereixen o envien a l’altre món un vianant.

Malgrat que el 23 d’abril del 2019 entrés en vigor la regulació per a la circulació dels patinets i vehicles de mobilitat personal a la nostra ciutat, es fa gairebé impossible passejar amb tranquil·litat pels carrers reservats a vianants, places on juguen nens de bolquers o per les voreres on camina gent amb bastó.

On sou, agents de la Guàrdia Urbana? El cas és que la regulació municipal va incorporar una al·legació presentada pels usuaris d’aquests vehicles perquè puguin anar per la calçada a les zones 20 i 30, per rambles, places, parcs i passejos centrals, així com per zones de vianants per, d’aquesta manera, millorar la convivència d’aquest tipus de vehicles amb la resta d’usuaris. Per tant, resignats vianants, prenguin paciència i que Déu hi faci més que nosaltres perquè el món és dels “clàssics”..

del patinet..

tracking