SEGRE

PANORAMA

Sánchez es planteja deixar l’escó per no haver d’abstenir-se

“Ja ho veureu”, és l’únic que va dir després de votar no ahir a Mariano Rajoy || Ja són 12 els diputats socialistes, 7 del PSC, que es decanten per desobeir la gestora

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va continuar ahir sense revelar què farà demà després de dir no ahir a Mariano Rajoy al costat dels seus companys en la primera votació per a la investidura del candidat del PP, fet que va disparar els rumors als grupets socialistes, on es deia que Sánchez es planteja deixar el seu escó abans de demà, quan els socialistes tenen el mandat del partit de passar del rebuig a l’abstenció. “Ho veureu”, va dir.

A més, Sánchez i alguns dels seus diputats més afins, com César Luena o María González Veracruz, van escoltar la intervenció del portaveu socialista en el Congrés, Antonio Hernando, en silenci i no van aplaudir amb la resta del grup parlamentari. Ja a l’inici del seu discurs Hernando va fer una referència a Sánchez quan va posar de relleu que se sotmetés a un debat d’investidura a l’anterior legislatura. Mentrestant, Sánchez estava mirant el seu telèfon mòbil.

“Que a Rajoy li entri al cap que l’abstenció és d’investidura, no de legislatura.”

Així doncs, a l’espera del que faci Sánchez demà, ja són dotze els diputats socialistes que manifestaran el seu vot negatiu a Rajoy, set dels quals, del PSC: Meritxell Batet, Manuel Cruz, Mercè Perea, José Zaragoza, Lídia Guinart, Joan Ruiz i Marc Lamuà. Els restants són la madrilenya Margarita Robles, el balear Pere Joan Pons, l’aragonesa Susana Sumelzo, el basc Odón Elorza i la gallega Rocío de Frutos.

Per la seua part, el líder de la gestora del PSOE, Javier Fernández, va assegurar que no té al cap “expulsar ningú en aquest moment” del PSOE.

“Ens abstenim però serem l’oposició”El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va advertir ahir el popular Mariano Rajoy que per tirar endavant les seues polítiques en aquesta legislatura, “haurà de deixar de ser Rajoy”, després d’assegurar que l’abstenció concedida pels socialistes no és una garantia d’estabilitat, ja que ells “lideraran l’oposició”.“L’abstencióli permetrà formar govern, però no és un suport ni al seu Govern ni a les seues polítiques”, va avisar Hernando durant el seu discurs en el debat d’investidura al Congrés. Després de deixar clar que “l’abstenció és d’investidura, no de legislatura, li ha d’entrar al cap”, el portaveu socialista va fer veure a Rajoy que els socialistes no donaran suport que porti a la pràctica el seu programa. Segons Hernando, el PP haurà de guanyar-se la governabilitat “setmana a setmana i votació a votació” a través del diàleg i l’estabilitat “estarà condicionada per la seua capacitat per no quedar-se aïllat i davant de tots” com fins ara. Així mateix, diputats del PSOE afins a l’exsecretari general Pedro Sánchez consideren “decebedor” el discurs d’Hernando. I van veure com una “humiliació” que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es va erigir com “líder de l’oposició”. Algun d’aquests crítics apuntava que Hernando no era la persona més adequada per defensar aquest paper.

tracking