SEGRE

LABORAL

CCOO i UGT es mobilitzaran el desembre per la nul·la voluntat de diàleg social

Convocaran protestes el 15 de desembre a tot Espanya i una "gran manifestació" el diumenge 18 a Madrid

CCOO i UGT es mobilitzaran el desembre per la nul·la voluntat de diàleg social

CCOO i UGT es mobilitzaran el desembre per la nul·la voluntat de diàleg social

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El secretari general de Comissions Obreres, Ignacio Fernández Toxo, ha anunciat aquest divendres que aquest sindicat i UGT han decidit convocar mobilitzacions el desembre en vista dels límits establerts pel president del Govern, Mariano Rajoy, al diàleg social.

Toxo, qui avui ha participat a Saragossa en l’acte pel cinquantè aniversari de la creació de la interbranques de CCOO Aragó, s’ha referit, en declaracions als mitjans, a la reunió que van mantenir ahir els sindicats i la patronal amb el govern per tractar d’impulsar el diàleg social.

El líder sindical ha lamentat que en la reunió Rajoy establís "tants límits" a l’abast del diàleg que s’han allunyat les possibilitats de solucionar "els problemes d’atur, pobresa i pensions que té la societat".

I per això, CCOO i UGT organitzaran mobilitzacions, concentracions i manifestacions el 15 de desembre a tot Espanya i una "gran manifestació" diumenge 18 a Madrid, procés a què convidaran que s’afegeixin a totes les organitzacions socials i polítiques del país.

Espanya, ha dit Toxo, necessita diàleg i solucions als problemes dels treballadors, sorgits de la mala gestió de la crisi, l’atur i la pobresa.

Ha detallat que primer ha de començar a millorar el salari mínim per situar-se en 800 euros el proper any, però també que s’aprovi una llei de renda mínima que garanteixi els ingressos imprescindibles a la franja de la població que està per sota del llindar de la pobresa.

Per a tot això, a més de per defensar el sistema de pensions, "seriosament amenaçat" per les polítiques aplicades, s’insta a la participació de la ciutadania "des de la mobilització social".

Fernández Toxo ha lamentat que el Govern d’Espanya visqui en una "realitat paral·lela", en no reconèixer que existeix pobresa laboral, que els baixos salaris són "tònica general" i que hi ha una important bretxa salarial entre homes i dones associada les modalitats de contractació de la reforma laboral, que cal derogar.

Afortunadament, ha agregat, no tot l’empresariat es mou en una explotació "sense escrúpols", com la que duen a terme, ha dit, les empreses multiserveis "que pretenen trencar convenis amb hores extres forçades, però no pagades".

"Aquestes són manifestacions de la pobresa que el govern hauria de conèixer primer i aturar després", ha conclòs.

tracking