SEGRE

SUCCESSOS

L'"Spiderman" francès s'exposa a una multa per escalar de nou la Torre Agbar

El "home aranya" francès ha iniciat l’ascens del gratacel, de 34 plantes, sense arnès ni subjecció, davant de la mirada expectant dels transeünts i turistes que creuaven per la plaça de Les Glòries de Barcelona

L'

L'"Spiderman" francès s’exposa a una multa per escalar de nou la Torre Agbar

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’escalador de gratacel Alain Robert, conegut com el "spiderman" francès, s’exposa a una sanció administrativa després de ser identificat pels Mossos d’Esquadra per escalar sense permís la Torre Agbar de Barcelona, acció que ha culminat ja per tercera vegada en els últims anys.

Cap a les 12:00 de migdia, l’"home aranya" francès ha iniciat l’ascens del gratacel, de 34 plantes, sense arnès ni subjecció, davant de la mirada expectant dels transeünts i turistes que creuaven per la plaça de Les Glòries de Barcelona.

L’arriscada acció de l’escalador, equipat amb una granota que lluïa diversos patrocinadors, ha mobilitzat la policia i els Bombers de Barcelona, que han acordonat l’entorn de l’edifici i han adoptat les mesures de seguretat necessàries per pal·liar les conseqüències d’una eventual caiguda.

Diversos bombers s’han distribuït per les plantes de l’edifici i han convidat l’escalador a abandonar el seu ascens i a entrar a la Torre Agbar per alguna de les entrades accessibles des de la façana, però Robert ha desistit i ha continuat escalant fins coronar l’edifici dissenyat per l’arquitecte Jean Nouvel.

Posteriorment, ha descendit les 34 plantes de la Torre Agbar, recolzant-se en les viseres de les múltiples finestres que componen la façana de l’edifici, i quan ha assolit el terra no ha oposat cap resistència a ser conduït a la comissaria per una patrulla dels Mossos d’Esquadra.

Els agents s’han emportat l’escalador a les dependències policials per identificar-lo, per la qual cosa posteriorment l’han deixat en llibertat, encara que la policia catalana té previst presentar una denúncia contra ell que podria saldar-se amb una sanció administrativa per escalar il·legalment la Torre Agbar.

Alain Robert ha fet servir prop d’una hora en pujar i baixar el gratacel, un dels edificis més alts i de més interès turístic de Barcelona que ja va escalar en dos anteriors ocasions, en els anys 2006 i 2007.

Al llarg de la seua carrera, Robert ha escalat una trentena d’edificis i monuments de tot el món, des del Pont Golden Gate de San Francisco, l’edifici de l’Empire State de Nova York, la Torre Sears de Chicago i l’Opera de Sydney, habitualment sense autorització i amb l’única ajuda de les seues mans.

L'

L'"Spiderman" francès s’exposa a una multa per escalar de nou la Torre Agbar

L'

L'"Spiderman" francès s’exposa a una multa per escalar de nou la Torre Agbar

tracking