SEGRE

POLíTICA

Puigdemont rebutja una tornada al "autonomisme" i promet que hi haurà referèndum

Puigdemont rechaza una vuelta al

Puigdemont rechaza una vuelta al "autonomismo" y promete que habrá referéndum

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha intervingut avui en la polèmica per l’enregistrament d’una conversa del coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, en recalcar que la seua aposta no és "ni autonomisme, ni 'peix al cove' (política d’ocell en mà), ni tripartits", i tornar a prometre que hi haurà un "referèndum".

Puigdemont ha sortit així al pas de l’agitació generada arran de l’enregistrament de Bonvehí, que en una reunió del seu partit el 31 de març a Manresa (Barcelona) va apuntar, entre altres escenaris, la possibilitat que el procés sobiranista fracassi i el PDeCAT opti en les següents eleccions per un candidat "autonomista".

Davant els qui apunten a una eventual marxa enrere del PDeCAT en el seu gir independentista dels últims anys, Puigdemont ha donat per morta la via autonomista i el "peix al coveu" que va caracteritzar els governs de Jordi Pujol.

"Ni autonomisme, ni 'peix al cove', ni tripartits. Milions de persones a Catalunya ja l’han entès i demanen el referèndum. I ho tindran", ha assegurat Puigdemont des de Twitter.

També el conseller de Cultura, Santi Vila, va afirmar el passat 13 d’abril que l’autonomisme està "mort" a Catalunya: "El període autonomista, tal com s’ha concebut en els últims trenta anys, s’ha esgotat, ja no existeix i a Catalunya és impossible pensar i fer política amb una mirada del segle XX, això ha canviat moltíssim", va dir.

tracking