SEGRE

POLíTICA

Puigdemont aborda a Brussel·les amb l'ANC i Òmnium la futura Mesa del Parlament

Puigdemont aborda en Bruselas con ANC y Òmnium la futura Mesa del Parlament

Puigdemont aborda en Bruselas con ANC y Òmnium la futura Mesa del ParlamentEFE/Archivo

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El president de la Generalitat cessat Carles Puigdemont ha abordat avui amb representants de l'ANC i Òmnium Cultural la futura Mesa del Parlament durant una reunió a Brussel·les en la qual les parts han coincidit en la necessitat que es faciliti el seu retorn a Catalunya amb "seguretat i garanties".

Junts per Catalunya ha informat que Puigdemont, juntament amb els diputats electes Albert Batet i Quim Torra, s’ha reunit avui amb una delegació de l'ANC i Òmnium a Brussel·les per avaluar la situació política després de les eleccions del passat 21 de desembre.

Les parts han abordat els pròxims reptes del calendari, "com l’elecció de la presidència del Parlament i dels membres de la Mesa, per garantir la majoria independentista dels òrgans parlamentaris".

Puigdemont i les entitats han coincidit que el passat 21 de desembre hi va haver una victòria electoral "inequívoca" dels independentistes i que l’Estat va sortir "derrotat".

En aquest sentit, han remarcat "la necessitat de retirar el 155 i corregir els seus efectes, alliberar els presos polítics i facilitar el retorn dels exiliats amb seguretat i garanties".

Puigdemont i les entitats també han considerat que la legislatura s’ha d’abordar "a partir de la majoria absoluta que ha aconseguit l’independentisme".

Junts per Catalunya vol que Carme Forcadell repeteixi com a presidenta del Parlament si ella l’accepta -si no, li correspondria a ERC presentar un altre candidat-, mentre preveu tenir dos representants a la Mesa, amb la idea que un d’ells sigui Lluís Guinó, segons fonts de la candidatura.

tracking