SEGRE

POLÍTICA

El president de Societat Civil Catalana es reuneix amb Àngel Ros i Ángeles Ribes a la Paeria

José Rosiñol insta a crear un nou Govern de la Generalitat amb un candidat que "entengui que es pot fer polític dins de la llei"

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En:

El president de Sociedad Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha instat avui, durant la seua visita a l’Ajuntament de Lleida, a crear un nou Govern de la Generalitat amb un candidat que "entengui que es pot fer política dins de la llei".

En aquest sentit, Rosiñol ha advertit que si s’actua fora de la llei "no és política, sinó populisme i arbitrarietat" el que es duria a terme.

Segons el líder de SCC, és precís formar un Govern a Catalunya que no inclogui candidats que es trobin en presó preventiva o estiguin imputats.

"Catalunya necessita un Govern estable que comenci a treballar pel bé de tots els catalans", ha afirmat.

Rosiñol ha assegurat que el Govern de Carles Puigdemont va estar incomplint durant anys "el principi de representació, és a dir, no ha representat a tota la ciutadania, sinó que només governava per a una part minoritària de catalans".

Aquesta situació ha portat els catalans, segons Rosiñol, a una "fractura social".

Preguntat pel bloqueig actual en la investidura del Parlament, el president de SCC ha considerat que "no podem estar pensant més temps que estem en un procés 'interruptus', en una república inexistent o en una assemblea de càrrecs a Brussel·les".

"La nostra aspiració és que hi hagi un horitzó de reconciliació amb els catalans amb un Govern de la Generalitat que governi per a tothom", ha sentenciat.

Finalment, Rosiñol ha explicat que aquest mateix dissabte hi haurà una concentració de SCC a la plaça de Colón de Madrid amb l’objectiu de "visualitzar que Espanya és la unió en la diversitat".

També diumenge 18 hi haurà una manifestació a Barcelona que anirà des de Colom fins l’Estació de França.

Rosiñol s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), i la regidora Ángeles Ribes (Ciutadans), en el marc de la ronda de contactes que des de fa dos mesos està duent a terme l’entitat per mostrar el seu punt de vista sobre la situació catalana i explicar els seus objectius.

tracking