SEGRE

Torra no aconsegueix ser investit en primera votació i haurà d'esperar a dilluns

Torra no logra ser investido en primera votación y deberá esperar al lunes

Torra no logra ser investido en primera votación y deberá esperar al lunesEFE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El candidat de JxCat a la investidura, Quim Torra, no ha aconseguit avui la majoria absoluta requerida per ser investit president de la Generalitat en primera votació, per la qual cosa haurà d’esperar a la segona votació de dilluns, en la qual en tindrà prou amb la majoria simple dels vots de la cambra.

Torra ha obtingut els 66 vots a favor de JxCat i ERC -inclosos els delegats de Carles Puigdemont, a Berlín, d’Antoni Comín, a Bèlgica, i de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva, a la presó-, quatre abstencions de la CUP i 65 vots en contra de Ciutadans, PSC, Catalunya a Comú-Podem i PPC.

Tot queda a l’espera, doncs, del que decideixi demà el consell polític de la CUP, que es reuneix a Cervera per valorar si ha de mantenir la seua abstenció en la segona votació de dilluns o bé vota en contra per impedir la investidura de Torra i forçar una més que probable repetició electoral.

En la votació, alguns diputats d’ERC han volgut expressar la seua solidaritat amb els diputats del seu grup, com per exemple Marta Rovira, Meritxell Serret o Dolors Bassa, que van decidir renunciar a l’escó davant de la seua complicada situació judicial, mostrant samarretes amb els seus noms.

Al terme de la votació, en la qual no hi ha hagut sorpreses, el president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat que la segona sessió del debat d’investidura tindrà lloc aquest dilluns a partir de les 10.30 hores.

tracking