SEGRE

CATALUNYA

La Fiscalia recorre l'admissió a tràmit d'una querella contra Manso y De los Cobos per les càrregues de l'1-O a Lleida

La querella, presentada per l’Associació Advocacia per la Democràcia de la demarcació de Lleida, es dirigeix contra l’exdelegada del Govern a Lleida Inma Manso i contra Pérez de los Cobos

Càrregues policials a la Mariola

Lleonard Delshams

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La Fiscalia ha recorregut la decisió d’un jutge de Lleida d’admetre a tràmit una querella contra el coronel Diego de Pérez de los Cobos, el càrrec de la Secretaria d’Estat de Seguretat que va coordinar el dispositiu policial de l’1-O, per les càrregues policials per evitar el referèndum.

Segons ha informat la Fiscalia Superior de Catalunya en una nota de premsa, el ministeri públic ha presentat un recurs de reforma i subsidiari d’apel·lació contra l’admissió a tràmit de la querella per part del titular del jutjat d’instrucció número 1 de Lleida, en el qual demana que la denúncia sigui arxivada.

D’aquesta forma, si el magistrat instructor rebutja el recurs del ministeri públic, l’haurà de remetre a l’Audiència de Lleida perquè resolgui sobre el mateix.

La querella, presentada per l’Associació Advocacia per la Democràcia de la demarcació de Lleida, es dirigeix contra l’exdelegada del Govern a Lleida Inma Manso i contra Pérez de los Cobos, a qui la Fiscalia de Catalunya va designar per coordinar el dispositiu policial de l’1-O, en una decisió que posteriorment va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El jutge va acordar obrir una investigació arran de la querella presentada per l’Associació i, en aquests moments, espera rebre una sèrie de documentació que ha requerit per aclarir els fets.

tracking