SEGRE

POLíTICA

Dimiteix el ministre britànic per al "brexit"

Dimite el ministro británico para el

Dimite el ministro británico para el "brexit", Dominic RaabEFE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El ministre britànic per a la sortida de la Unió Europea (UE), Dominic Raab, ha anunciat avui la seua dimissió del càrrec per desacords amb el pacte preliminar del "brexit" consensuat amb Brussel·les per la primera ministra, Theresa May.

"No puc en consciència donar suport als termes proposats per al nostre acord amb la UE", ha afirmat al seu compte de Twitter, on expressa també el seu "respecte" per la cap del Govern conservador.

Raab, que va accedir al lloc després de la dimissió de David Davis el juliol passat, es va ocupar de l’últim tram de les negociacions amb la Comissió Europea, i fins ara havia donat suport al pla governamental.

A la seua carta de dimissió a May, el polític "tory", que va recolzar el "brexit" al referèndum del 2016, diu que no pot secundar l’acord per dos raons.

Primer, "perquè el règim regulatori proposat per a Irlanda del Nord planteja una amenaça molt real per a la integritat del Regne Unit", explica.

I en segon lloc, afegeix que no pot "acceptar" que la clàusula de seguretat per evitar una frontera a Irlanda sigui "indefinida", i en la qual la UE "té un veto" sobre la capacitat del Regne Unit de rescindir-la.

tracking