SEGRE

POLÍTICA

Torra dóna quatre dies a Buch perquè faci canvis a Interior després de les càrregues

Després de les càrregues dels Mossos d’Esquadra contra els manifestants que ahir van intentar boicotejar dos actes de Vox a Girona i Terrassa

Torra da cuatro días a Buch para que haga cambios en Interior tras las cargas

Torra da cuatro días a Buch para que haga cambios en Interior tras las cargasEFE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat quatre dies al conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè faci canvis al departament, després de les càrregues dels Mossos d’Esquadra contra els manifestants que ahir van intentar boicotejar dos actes de Vox a Girona i Terrassa (Barcelona).

Torra, que està de viatge oficial a Eslovènia, ha advertit que si no el convencen les explicacions del conseller Buch ell mateix prendrà mesures, segons ha informat TV3.

En una entrevista en el programa "Els Matins", el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat per la seua part que té previst reunir-se diumenge vinent amb Torra, una vegada que aquest torni del seu viatge a Eslovènia, per decidir conjuntament "les decisions que calgui prendre" sobre possibles relleus en els Mossos d’Esquadra.

"Prendré les decisions conjuntament amb ell", ha afegit Buch, després d’explicar que al llarg de la jornada d’ahir va ser "permanentment en contacte" amb el president de la Generalitat, en relació amb les intervencions policials en Girona i Terrassa.

Els Mossos d’Esquadra van carregar aquest dijous, 6 de desembre, contra un grup de manifestants que intentava impedir un acte de commemoració de la Constitució organitzat per VOX en Terrassa. Durant les càrregues van resultar ferides unes vintenes de persones, entre elles la diputada de la CUP Maria Sirvent.

També un jove va ser detingut i una vintena de persones van resultar ferides, 15 d’elles mossos d’esquadra, durant els incidents que es van registrar en Girona abans del començament d’un acte commemoratiu del 40 aniversari de la Constitució convocat per Vox.

El director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez, va defensar que l’operatiu desplegat en Girona era "correcte i adequat" per defensar el dret de manifestació, davant l’"atac organitzat" de 40 d’encaputxats contra la línia policial.

Martínez, que va assegurar haver estat en contacte durant tot el matí amb el conseller d’Interior, va titllar de "correcte" l’operatiu policial, encara que va anunciar el compromís de la policia catalana d’"avaluar permanentment" els seus dispositius.

Després d’aquests incidents, l’agrupació d’ERC en Girona va exigir l’obertura d’una investigació sobre els aldarulls, mentre la CUP va tornar a reclamar la dimissió del conseller Buch per les càrregues policials.

tracking