SEGRE

COVID

El TSJC avala prorrogar el toc de queda en 162 municipis catalans

Imagen de un control de la Guardia Urbana en Lleida.

Imagen de un control de la Guardia Urbana en Lleida.PAERIA

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat el decret del Govern per prorrogar de nou el toc de queda en 162 municipis catalans.

El toc de queda serà d’1 a 6 hores de la matinada, entrarà en vigor quan es publiqui en Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) i durarà fins el 6 d’agost, ha explicat el TSJC.

Dimarts, el Govern va aprovar prorrogar totes les restriccions sanitàries en vigor, incloent el toc de queda, per al qual necessitava l’aval judicial del TSJC.

Aquesta és la tercera setmana consecutiva que el TSJC avala aplicar el toc de queda, i com les dos vegades anteriors la Fiscalia es va posicionar favorable a fer-ho.

En argumentar la decisió, el tribunal esmenta la sentència del Tribunal Suprem (TS) que va unificar la doctrina respecte a la limitació de drets fonamentals per motius de salut pública.

A més del toc de queda, el TSJC ha avalat totes les restriccions de la Generalitat que suposen limitar drets fonamentals, per què el que també autoritza restringir les reunions a un màxim de 10 persones i limitar al 70% l’aforament en els centres de culte.

tracking