SEGRE

ESPECIAL

Gimenells - Un territori singular ben a prop de Lleida

A l’agricultura i ramaderia s’ha afegit un sector turístic a l’alça amb l’explotació del pantà dels regants per a l’oci aquàtic

L’entorn destaca per les terres de regadiu i àrees forestals.

L’entorn destaca per les terres de regadiu i àrees forestals.NACHO FERNÁNDEZ

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Gimenells i el Pla de la Font, les dues poblacions que comparteixen orígens i conformen el municipi d’idèntic nom, que sumen un total de 1.150 habitants i 56 km² de terme, tenen els seus fonaments en l’agricultura i la ramaderia, activitats econòmiques a què s’ha afegit un sector turístic a l’alça, amb l’explotació turística del pantà de la Comunitat de Regants, per l’empresa 2Llacs, com a centre de competicions nacionals i internacionals d’esquí nàutic, hi ha a més un espai d’oci aquàtic per a molts lleidatans i una gran oferta de bars i restaurants a la localitat, parada habitual per a ciclistes i visitants de cap de setmana, entre la qual es compta, fins i tot, amb una de les tres estrelles Michelin a la província de Lleida, el Restaurant Malena.

La planificació de colonització de Gimenells i el Pla de la Font, tant a nivell urbanístic com paisatgístic, és el que fa especials aquests pobles, únics. Aquest entorn destaca per la fertilitat de les terres de regadiu, les àrees forestals de pi blanc escampades pel terme –les de major superfície de la comarca del Segrià– i els pantans.

«El teixit econòmic exigeix, més que subvencions, l’eliminació de traves administratives, impostos reduïts i una bona xarxa de comunicacions»

Gimenells i el Pla de la Font disposen d’una vida social activa i enèrgica, d’un caràcter emprenedor i audaç, i d’un teixit econòmic divers, agrícola, ramader, turístic i de serveis. Teixit que exigeix, més que subvencions de difícil accés i cobrament, l’eliminació de les traves administratives, impostos reduïts i una bona xarxa de comunicacions.

«Per potenciar el creixement l’únic que necessita per part de l’administració és pragmatisme i facilitats a la iniciativa privada, els autònoms i les empreses»

A 20 minuts de Lleida, Gimenells i el Pla de la Font ho tenen tot per evitar el despoblament i potenciar el creixement econòmic i demogràfic a la localitat. Per fer-ho, l’únic que es necessita per part de l’administració és l’oferta d’habitatge assequible, una gestió pragmàtica i facilitats a les empreses i autònoms, que són els autèntics generadors d’oportunitats als petits pobles.

L’entorn destaca per les terres de regadiu i àrees forestals.

L’entorn destaca per les terres de regadiu i àrees forestals.NACHO FERNÁNDEZ

tracking