SEGRE

ESPECIAL

Benavent de Segrià - Projectem més i millors equipaments municipals

Un circuit saludable per caminar, una zona d'esbarjo per a gossos, les millores a l'edifici del museu de les nines i un nou museu d'antiguitat són alguns dels reptes per als dos pròxims anys

Vista aèria de Benavent, que té punts d’interès com els Trullets, la creu de terme, l’església, el rentador antic de roba o el nou museu.

Vista aèria de Benavent, que té punts d’interès com els Trullets, la creu de terme, l’església, el rentador antic de roba o el nou museu.AJ. BENAVENT DE SEGRIÀ

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Tot i viure una legislatura atípica marcada a foc per la Covid-19, el balanç dels dos primers anys a Benavent és “molt positiu”, apunta l’alcalde, Antoni Carré. Sense negar l’impacte de la pandèmia, que “ha implicat la suspensió de dues festes majors i de gran quantitat d’actes culturals”, el cert és que “la ciutadania ha estat molt responsable amb les mesures restrictives que les autoritats sanitàries van implantar”. Una ciutadania que ha fet sentir la seua veu, sigui en els pressupostos participatius.

I que, en el cas del jovent, ha tingut a l’abast activitats “tant lúdiques com de formació”. Joves i no tan joves han pogut constatar els canvis experimentats en aquests dos anys. Així, en l’àmbit d’infraestructures, “s’ha posat en funcionament el nou dipòsit d’aigua potable municipal”, així com millorat la il·luminació pública, la senyalització viària i reductors de velocitat o les voreres de diferents carrers del poble, detalla l’alcalde.

En equipaments, “s’ha ampliat una aula a la llar d’infants” alhora que s’ha procedit a millorar “la cuina, la sala i la pèrgola dels jubilats”. I s’han dut a terme la primera i segona fase del poliesportiu municipal. Actuacions de desratització “per reduir la població de coloms i les colònies de gats” o les millores al cementiri municipal són altres exemples de la tasca duta a terme.

La nova zona esportiva donarà un aire nou al nostre poble i l’ampliarem construint les piscines, pista de pàdel, parc infantil i parc de cal·listènia

I que s’han tirat endavant sense comprometre les arques municipals. Tal com remarca Carré, “l’endeutament municipal des de l’any 2018 és zero i el pagament mitjà de les factures a proveïdors és de 7 dies”. I, per postres, “durant els darrers 6 anys, cada any s’ha anat reduint l’impost de béns immobles d’urbana i de rústica, fins al punt que els darrers dos anys s’han congelat”.

Nous objectius

El sac de projectes està ben atapeït, però. Per aquests dos pròxims anys la voluntat és consolidar “la nova zona esportiva que ja van iniciar amb el nou poliesportiu i que anem completant per fases”. Ja han adjudicat els vestidors per un pressupost de 425.000 euros i planegen construir “les piscines municipals, una pista de pàdel, un parc infantil, un parc de cal·listènia i altres complements”, explica Carré.

Altres actuacions incidiran a la xarxa de l’aigua a l’entrar en funcionament la nova depuradora i substituir totes les canonades d’aigua potable de fibrociment per polietilè. Objectius són també renovar i millorar els edificis municipals existents i instal·lar-hi plaques solars. A més, “continuarem les millores als camins municipals”, alhora que dissenyaran “un circuit saludable per caminar i una zona d’esbarjo per a gossos”.

L’endeutament municipal des del 2018 és zero i els darrers 6 anys cada any s’ha anat reduint l’impost de béns immobles d’urbana i rústica

Renovar el material al consultori mèdic, millorar l’edifici del museu de les nines i un nou museu d’antiguitats estan en el llistat de temes pendents que aspiren a enllestir en aquests dos anys vinents. I, reivindicant el patrimoni local, “declararem la zona dels Trullets com a Bé Cultural d’Interès Local”. No deixaran passar l’ocasió de traure profit als fons Next Generation.

“Tenim previst presentar-nos a tres de les línies d’ajuts, com ara la instal·lació de plaques solars a l’edifici de l’ajuntament, la millora de l’aïllament i substitució de finestres a l’edifici de les antigues escoles i ubicar un punt de recàrrega de vehicles elèctrics.” Benavent albira un futur en què el despoblament no es contempla. De fet, “aquests dos anys hem augmentat el padró d’habitants en una cinquantena de persones”, afirma Carré.

Sabies que... La localitat ha inaugurat recentment el Museu Gràfic de Nines Antigues, a l’edifici annex a la llar d’infants. Creat a partir de la col·lecció cedida per Adriana Vara, compta amb més de 200 nines datades entre els anys 1860 i 1900

Vista aèria de Benavent, que té punts d’interès com els Trullets, la creu de terme, l’església, el rentador antic de roba o el nou museu.

Vista aèria de Benavent, que té punts d’interès com els Trullets, la creu de terme, l’església, el rentador antic de roba o el nou museu.AJ. BENAVENT DE SEGRIÀ

Antoni Carré, alcalde

Antoni Carré, alcaldeAJ. BENAVENT DE SEGRIÀ

tracking