x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

ESPECIAL

Os de Balaguer - Impuls a un projecte turístic i cultural

  • SEGRE
Actualizada 01/11/2021 a las 17:50

La casa-museu de Leandre Cristòfol, el futur alberg, l'àrea d'autocaravanes i el museu de campanes vertebren la iniciativa

El museu potenciarà la figura de l’escultor d’Os de Balaguer.

El museu potenciarà la figura de l’escultor d’Os de Balaguer.

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© El museu potenciarà la figura de l'escultor d'Os de Balaguer.

A. OS DE BALAGUER
El museu potenciarà la figura de l’escultor d’Os de Balaguer.

El museu potenciarà la figura de l’escultor d’Os de Balaguer.

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Estefania Rufach, alcaldessa

A. OS DE BALAGUER
Bossòst
Comarca Superfície Gentilici Població web Festa Major
Noguera 135,96 km2 D'Os de Balaguer 980 (2020) osbalaguer.cat 29 de setembre

El museu potenciarà la figura de lescultor dOs de Balaguer.Com arreu del territori, la pandèmia ha deixat empremta en els dos primers anys de legislatura. Tot i ser “18 mesos durs, vist amb perspectiva em quedo amb la força de la gent”, apunta l’alcaldessa, Estefania Rufach. L’ajut prestat pel jovent a la gent gran o l’elaboració de mascaretes pels avis de la residència evidencien la “solidaritat”.

Si bé la Covid paralitzava les activitats socials i culturals, no ha barrat el pas a algunes obres. La convocatòria del Puosc 2020-2024 va facilitar tirar endavant projectes que “potser a causa de la pandèmia ens ha costat més tramitar-los, però al cap i a la fi els hem pogut dur a terme”, apunta Rufach. En aquest sentit, fa dos o tres mesos engegaven la rehabilitació del nucli antic, amb actuacions en la xarxa de clavegueram i carrers, així com procedint a canviar l’enllumenat públic a LED.

Recentment hem iniciat la rehabilitació del nucli antic i la construcció de l’alberg, també hem inaugurat la museïtzació de la casa de Leandre Cristòfol

“Aquesta aposta per l’eficiència energètica és una de les línies que s’han de seguir.” En equipaments, el dia 2 passat inauguraven la nova museïtzació de la casa-museu de Leandre Cristòfol, un pas decisiu per “potenciar” la seua figura. I recentment s’han iniciat les obres per transformar l’antic edifici de l’ajuntament en alberg. Sumats a altres espais, com l’àrea d’autocaravanes o el castell i museu de campanes, configuren “un projecte en xarxa, fomenten una estructura turística i cultural que ha d’atraure nous visitants”.

I alhora serveixi com a palanca per dinamitzar l’economia local. En finançament, “mai no en tenim prou. Jo sempre dic que els alcaldes som caçadors de subvencions i ens agradaria no haver de fer-ho i poder disposar dels recursos necessaris”.

Necessitem bones connexions a internet, servei sanitari més estable i una xarxa pública útil de transport

No obstant això, “és cert que arran de la posada en marxa de plans de la Diputació o la Generalitat hem vist incrementat el pressupost i hem pogut tirar endavant projectes que teníem aturats”. Quant als fons Next Generation, el seu sentit rau a ajudar-nos “a ser més eficients energèticament, més sostenibles, ja va sent hora de posicionar-nos cap a l’energia verda”. Fet i fet, el futur implica garantir a la gent un lloc on desenvolupar un projecte de vida.

I per això són essencials “els serveis bàsics, que són iguals en un poble petit com en una gran ciutat”. Bones connexions a internet o servei sanitari més estable són algunes de les demandes. “I sobretot, tenir una xarxa publica útil de transport, ja que l’alumne que cursa ensenyaments no obligatoris no té com desplaçar-se”. Si bé Os disposa de llar d’infants, escola i comerç i ara per ara no pateix el mal del despoblament, “hem de pensar en el futur, ens hem de moure per no quedar-nos enrere”.

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre