SEGRE

“Educar per resoldre els conflictes també és Invertir en educació i futur”

“Educar per resoldre els conflictes també és Invertir en educació i futur”

“Educar per resoldre els conflictes també és Invertir en educació i futur”SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Per què és important la gestió emocional?

Les investigacions en neurociència avalen la idea que les emocions tenen un paper molt important en la nostra vida a l’hora de prendre decisions sobre la nostra manera d’actuar i, per tant, també, en la resolució dels conflictes que ens anem trobant, ja que les emocions actuen abans i més de pressa que la raó. Les investigacions científiques ens permeten afirmar que no resolem els conflictes de forma satisfactòria perquè no gestionem adequadament les emocions, tant de manera individual com col·lectiva.

Per aquest motiu, hem d’aprendre a gestionar correctament les nostres emocions per tal de ser més intel·ligents en l’àmbit emocional i afavorir el nostre benestar en el dia a dia. .

Investigueu, bàsicament, sobre els conflictes que es donen a l’escola entre l’alumnat.

La resolució de conflictes en l’àmbit escolar és fonamental per ensenyar a prevenir el bullying i ensenyar-los a resoldre els conflictes quan siguin joves i adults. Ara bé, els conflictes o situacions de

bullying

poden tenir lloc en altres àmbits, com l’esportiu, el familiar o el laboral. A partir de la recerca científica s’ha arribat a un procés general per poder resoldre els conflictes en tots els àmbits. Un aspecte fonamental d’aquest procés és la gestió de les emocions per poder dir les coses bé. Aquest procés té quatre passos: consciència emocional + stop + estratègies de regulació + resposta assertiva.

La investigació que feu es pot avaluar?

Sí, hi ha molts instruments per poder avaluar les diferents dimensions que hi intervenen: competències emocionals, ansietat, clima de l’aula, rendiments, clima esportiu, gestió emocional... A partir d’aquí s’arriba a conclusions que es consideren positives i que ens ajuden a continuar investigant.

Els resultats demostren que és possible educar per poder resoldre els conflictes de forma més adequada: l’alumnat aprèn a ser més competent emocionalment i a resoldre els conflictes sense ser passiu ni agressiu. La recerca que fem suposa un gran esforç perquè en general no es destinen prou diners a la recerca en l’àmbit de les ciències socials, i més concretament, en l’educació.

Invertir en educació és invertir en futur. .

Utilitzeu videojocs per dur a terme aquesta formació.

Són una eina que motiva l’alumnat i facilita la feina del professorat. Més que videojocs són aplicacions educatives interactives. En vista dels bons resultats s’han elaborat videojocs d’altres àmbits com l’esportiu, laboral i familiar.

Hi ha escoles que ho utilitzen?

Sí, moltes escoles i instituts de Catalunya ho utilitzen, ja que s’ha signat un conveni amb Educació per poder fer-ho arribar a totes les escoles i instituts que ho vulguin aplicar, també per a les famílies. Qualsevol escola o institut que ho vulgui aconseguir ho pot sol·licitar escrivint un correu a sct.convivencia@udl.cat.

tracking