SEGRE

Marta Duran: "La Realitat Virtual guanya en eficiència i costos"

Marta Duran és directora de Comunicació d’Invelon. Graduada en Comunicació i Periodisme per la UdL, ens explica la Realitat Virtual (RV)

La Realitat Virtual guanya en eficiència i costos

La Realitat Virtual guanya en eficiència i costosSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Què és la Realitat Virtual? És una tecnologia en la qual, a través d’unes ulleres o visor, l’usuari entra en contacte amb un món virtual en el qual pot interactuar amb tota mena d’elements.

Com reaccionen els usuaris? Normalment estem habituats a veure productes o validar dissenys en dues dimensions, com pot ser l’ordinador, o en format paper. El que aporta la RV és una sensació molt més real en què inclús l’usuari pot interactuar i configurar el mateix producte.

És una tecnologia que va dirigida a empreses que ja han fet el salt a la transformació digital? Depèn. Pot ser per a empreses que ja hagin fet el traspàs com per a empreses que encara no. Es tracta de tecnologies complementàries a altres tecnologies que l’empresa pot tenir. Com per exemple, solucions de Realitat Augmentada o Mixta que es poden afegir a pàgines web, com seria el cas de solucions de Realitat Augmentada en catàlegs de producte.

Quina capacitat tenen les empreses a l’hora d’implementar la RV? És un producte amb un preu que s’està democratitzant i que cada cop són més fàcils d’utilitzar per a tothom. Avui ja estan pensades per a totes les empreses.

Quins beneficis aporta? Un és l’efecte innovador que aporta a l’hora de vendre un producte, però també és important l’eficiència. Per exemple, es poden fer serveis de suport tècnic a través de la RV, fent indicacions a la mateixa pantalla a temps real, o validar un disseny que es pot veure en 3D a escala real sense haver de fabricar-lo. És molt més eficient i redueixes els costos.

Posem-hi més casos reals. Per exemple, a un fabricant d’spa que no podia portar productes a les fires vam crear-li un sistema en què els clients podien veure els productes en un entorn virtual immersiu. O en formació amb productes perillosos, els formadors ho simulen amb RV.

I en casos més propers com una fruiteria? En aquest cas parlaria de Realitat Augmentada com poder, amb el mòbil, veure informació detallada dels productes que volem comprar. Estalvi i valor afegit.

tracking