SEGRE
Què és la mineria de criptomonedes?

Què és la mineria de criptomonedes?SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Qualsevol persona que llegeixi aquest article relacionarà la mineria amb l’or o qualsevol pedra preciosa. També ho és, per a una nova generació, la cerca de guanyar-se la vida creant criptomonedes.

Però de debò les criptomonedes es poden fabricar des de casa nostra? Sí i no. La feina que fan els miners de criptomonedes és la de validar i registrar les transaccions en les cadenes de blocs que regnen aquesta moneda de la nova economia digital.

Són nodes xifrats que participen en la realització de les cadenes de blocs que conformen les criptomonedes, i per això, qualsevol persona que tingui un ordinador i una bona connexió el pot destinar a aquesta mineria, a la creació de valor en la cadena de la criptomoneda i, en definitiva, guanyar-s’hi la vida. .

És rendible? Cada criptomoneda té despeses de mineria, que les rep l’usuari que destina part del seu ordinador en la seva fabricació constant. Però no és tan fàcil ni ràpid.

Si fins avui aquestes eines les tenien els mateixos usuaris que fabricaven les cadenes de valor, aquesta feina avui la realitzen també grans servidors repartits arreu del planeta. El que es coneix com a granges de mineria de criptomonedes.

Les necessitats d’aquesta feina de mineria solen ser l’ús de la targeta gràfica, el processador o qualsevol part del nostre dispositiu que tingui poder de càlcul. Sobre la rendibilitat de la mineria, hi ha pàgines web específiques que calculen tots els paràmetres per saber quin rendiment en podem treure, com el preu de la llum, la refrigeració que requereixin els equips o el preu de mineria de la criptomoneda.

La resposta a quant guanya un minador de criptomonedes, doncs, serà tant variable com per casuístiques de cada persona. Al món ja mou més de 1.350 milions de dòlars.

A internet hi ha diverses eines de càlcul que els ajudaran a fer-se’n una idea. .

És legal minar? El món digital va a tanta velocitat que els marcs reguladors estatals, i Espanya n’és un exemple, van sempre lents i amb dificultats per entendre què passa. Si una persona que mina criptomonedes cobra la seva feina en bitcoins, cal que ho declari o pagui impostos? Al cap i a la fi, no és una moneda sinó un valor digital. Però caldrà estar atents als canvis legislatius sobre un camp que té molt camí al davant.

tracking