SEGRE
Aprofundint en els ERP

Aprofundint en els ERPSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

A Vint-i-dos portem uns quants capítols parlant dels programes de gestió ERP. Ho hem fet amb especialistes de diverses empreses de Lleida que els desenvolupen, com Josep Fernández d’IFR GROUP

amb el seu programa basat en Microsoft Dynamics i Azure, o amb Víctor Bernués, d’Esofitec

, amb l’ERP fabricat per Wolters Kluwer. Aquest número volem anar una mica més enllà, i parlar directament amb alguna de les empreses que han implementat alguns d’aquests programes.

D’entrada cal recordar que ERP són les sigles d’Enterprise Resource Planning, i és un tipus de programa molt especialitzat en la gestió empresarial, amb el qual les empreses poden tenir el control de pràcticament tot el que passa a l’organització. Per il·lustrar-ho, Víctor Bernués d’Esofitec ens ho exemplificava amb les pantalles que tenen els enginyers de Fórmula1, plenes de gràfics i xifres que els especialistes de cada departament han de saber llegir i interpretar. Saber-ho fer correctament suposa, en molts casos, una victòria que pot valer un campionat.

Al seu torn, Josep Fernández, d’IFR, ens explicava sobre els ERP que tenen inclús la capacitat de canviar els processos de treball de les empreses, ja que els han desenvolupat especialistes de les millors escoles de negocis del món, aportant el millor coneixement del món empresarial i amb les fórmules de la gran majoria d’empreses de tots els sectors. Malgrat això, cada empresa pot personalitzar els seus programes ERP per adequar-se encara millor amb les seves característiques. La teoria ja la sabem i, sincerament, fa molt bona pinta però cal també fer un exercici de realitat, i veure com funciona un ERP en la vida real, com els funciona a les empreses que el tenen implementat.

Per això hem, anat fins a Cervera per veure com han implementat des d’Escala Solar l’ERP d’Esofitec, un programa que, els hauria de facilitar la vida, evitar despeses innecessàries i millorar l’eficiència de cada departament. I és que, si comptéssim les hores perdudes executant feines avui fàcilment automatitzables, ens posaríem les mans al cap. Finalment, parlarem amb Salvador Arnó, d’IFR, que ens explicarà les millores que estan rebent aquests tipus de programes, sobretot basades en l’anàlisi de dades i l’execució de sistemes d’Intel·ligència Artificial.

tracking