SEGRE

Què és la Indústria X?

Digital Twins, 3D, Realitat Virtual, Big Data, Machine Learning, Intel·ligència Artificial, IoT i 5G per generar nous escenaris i tenir el control total dels processos de fabricació per a l'eficiència de les fàbriques

Què és la Indústria X?

Què és la Indústria X?SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Fins fa poc hem estat parlant de la Indústria 4.0, o quarta revolució industrial. Concepte que encara és vigent i efectiu i que té a veure amb la important transformació digital en què el món industrial ha virat en la darrera dècada. Els efectes de la Indústria 4.0 duren i duraran encara molts anys, i en seguirem parlant. Ara es parla també de la Indústria X, un concepte que vol donar resposta no només a la transformació digital, sinó que vol anar un pas més enllà. La Indústria X no tracta de noves millores i inversions en tecnologia, sinó d’una veritable transformació digital que modifiqui tant les coses que es fan com la forma de fer-les. I és que els processos de fabricació, que cada cop són més complexos, necessiten tecnologia que permeti accelerar les innovacions mentre les fàbriques se segueixen digitalitzant i ajusten els seus productes i serveis a la demanda.

Les fàbriques han de poder autogestionar tota mena d’avenços, ja siguin tecnològics o industrials, com de gestió digitalitzada de la indústria, automatització o robòtica. Aquests avenços ajuden a generar valor industrial, a modernitzar les fàbriques, a rendibilitzar les plantes de producció, reduir costos i impactes mediambientals. La primera capa de la Indústria X requereix obtenir les dades de les plantes de producció, així com dels seus processos de fabricació i els productes resultants.

Aquestes dades, mitjançant l’anàlisi que en fa la Intel·ligència Artificial, obté un coneixement de tota la cadena de valor del procés de fabricació. Un cop extrets del món real i traslladats i estructurats al món digital, permet poder accedir al funcionament de la fàbrica des de qualsevol tipus d’aplicació, ubicació o espai físic, sensors o dispositius connectats a través de programes de gestió empresarial i industrial central. Això, a més, potencia de nou les capacitats d’innovació.

És a dir, del pla físic industrial passem al pla digital, i del pla digital retornem les millores al pla físic, que quedarà optimitzat gràcies a l’anàlisi de les dades i la Intel·ligència Artificial. És, de retruc, l’ampliació final de la transformació digital.

Data Drivers: les Dades connectades a la Intel·ligència Artificial a la fàbrica

Amb les seves innovacions testades amb Bessons Digitals, Digital Twins, la Indústria X ofereix als seus industrials les eines perquè puguin incorporar de manera més segura les seves idees més innovadores. Gràcies a la intel·ligència incorporada a les Dades, unida a la Intel·ligència Artificial i a la Robòtica, podem continuar interactuant amb sistemes complexos de producció connectats a la IA i les dades estructurades que descriuen la informació des de l’Analítica, en un pla analític més bàsic, i juntament amb la IA connectada, per poder innovar des dels Data Drivers integrats.

Plantes de Producció Digitalitzades: Bessons Digitals, Machine Learning, Sensors i Internet of things

La Fàbrica X és capaç d’autogestionar-se per fer canvis en processos complexos de fabricació, minimitzant els impactes i sense acusar els canvis que va integrant a la seva fabricació digitalitzada, fabricant nous productes i serveis, adequant-se als escenaris que se li presenten, preparant-se amb antelació a qualsevol incidència o trencament de la cadena a la cadena de fabricació i adaptant la producció a la demanda de mercats i situacions adverses, mentre testa totes les seves innovacions en simuladors de plantes de producció per assegurar-se els seus avenços en la digitalització de les seves fàbriques.

La implicació del canvi en la forma de fabricar els productes és la que ajuda a generar el procés de transformació digital de les Fàbriques Digitals, i el seu potencial és connectar la tecnologia de gestió industrial amb la tecnologia de fabricació industrial i la creativitat industrial per potenciar tota la classe d’innovacions.

Una fabricació basada en el coneixement i l’administració de grans quantitats de dades genera, alhora, la necessitat d’una fabricació cibersegura en tots els aspectes relacionats amb la seguretat en plantes de producció, productes i serveis relacionats. Potencia també l’economia circular des de la mateixa fàbrica, i que aquesta avanci cap a la millora de tots els aspectes vinculats a la indústria digital sostenible.

IFR, especialista L’empresa lleidatana IFR Group és especialista tant en Indústria 4.0 com en Indústria X. Està especia· litzada en ciberseguretat i també en la gestió de les dades, des de la captació fins a l’anàlisi mitjançant Intel·ligència Artificial.

GLOSSARI

  • Bessó Digital (Digital Twins): Simulació digital d’un procés que transcorre durant el procés físic real. Permet corregir o detectar problemes que en el procés real no es poden veure.
  • Indústria 4.0: Quarta revolució industrial. Organització dels mitjans de producció aprofitant la transformació digital. Automatització, dades i IA.
  • Machine Learning: Camp de la IA dedicat a l’anàlisi i el desenvolupament d’algoritmes per millorar les màquines. Fer que aprenguin.
Què és la Indústria X?

Què és la Indústria X?SEGRE

Què és la Indústria X?

Què és la Indústria X?SEGRE

tracking