SEGRE
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

GALERIA. En aquest enllaç podeu veure un recull d'imatges de la sessió constitutiva del Parlament. Entre elles, la dels diputats per Lleida.

Finalitzada la sessió constitutiva del Parlament amb el discurs de Roger Torrent i el cant d''Els Segadors'

Des del 1980 han estat presidents del Parlament Heribert Barrera (1980-1984), Miquel Coll i Alentorn (1984-1988), Joaquim Xicoy (1988-1995), Joan Reventós (1995-1999), Joan Rigol (1999-2003), Ernest Benach (2003-2010), Núria de Gispert (2010-2015) i Carme Forcadell (2015-2018)

Eusebi Campdepedrós (Junts per Catalunya), David Pérez (PSC), Joan Garcia (Ciutadans) i Alba Vergès (ERC) són els nous secretaris del Parlament

Finalitzen les votacions. Mesa del Parlament sense diputats lleidatans. A la passada legislatura hi havia Ramona Barrufet, que no es va presentar a les eleccions del 21-D.

El resum del discurs d'Ernest Maragall com a president de la Mesa d'Edat, en què ha expressat "indignació" per l'absència de diputats presos o en "exili"

Josep Costa (JxCAT) i José María Espejo-Saavedra (Ciutadans) elegits nous vicepresidents del Parlament.

Bernat Solé, diputat d’ERC per Lleida, en declaracions a SEGRE des del Parlament: “Avui hem constituït un nou Parlament que mai hauria d'haver estat destituït. Per primer cop a la història, sense govern present”

Ara es voten les dos vicepresidències

Roger Torrent, proclamat president del Parlament de Catalunya

Jorge Soler (Ciutadans): “Podem ha preferit fer president a ERC que a Ciutadans. El discurs del president d'edat, solament elegit per ser el més gran al Parlament, ha estat un discurs polític d'ERC.”

Més declaracions de diputats a SEGRE. Ara, Marc Solsona (PDeCat): “Primer dia de restitució en un clima tens i seriós envoltat d’excepcionalitat . No hi som tots”

65 vots a favor de Roger Torrent per a la presidència de la Mesa del Parlament. Es queda a tres vots de la majoria absoluta i es procedeix a la segona votació

En marxa l'escrutini per escollir el president de la Mesa del Parlament

JxCat proposa Eusebi Campdepadrós i Josep Costa per a la Mesa del Parlament

Aplaudiments al vot de Jordi Sànchez, que exerceix Turull per delegació; i també en cridar a votar els diputats a Brusel.les.

Aplaudiments al vot delegat de Comin i Forn, que emet Turull; i al de Junqueres, que exerceix Rovira

Els diputats voten el president de la Mesa de la Parlament. Ho fan un a un entregant una papereta amb un nom

IMATGE. Un grup de convidats de Lleida al Parlament segueix el ple des d'una pantalla

Un grup de convidats de Lleida al Parlament segueix el ple des d'una pantalla

Un grup de convidats de Lleida al Parlament segueix el ple des d'una pantallaRaúl Ramírez

Josep Maria Forné, diputat del PDeCat per Lleida, en declaracions a SEGRE: "La legislatura de la restitució aportarà llibertat, progrés, justícia i dignitat"

Òscar Ordeig, diputat del PSC per Lleida, en declaracions a l’enviat de SEGRE al Parlament: “Esperant poder constituir el Parlament i que es pugui formar govern d’acord amb l’Estatut”

Intervé Ernest Maragall, president de la Mesa d’Edat del Parlament: “Avui jo no hauria de ser aquí”

Els diputats electes entren a l'hemicicle. Hi ha llaços grocs als escons dels diputats absents

Puigdemont renuncia al vot delegat avui i només ho demanen tres diputats presos

tracking