SEGRE

fruita

Preveuen una collita de poma Pink Lady de rècord a Lleida

Els productors esperen recollir-ne 6.000 tones

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els productors de la poma Pink Lady a Lleida assoliran enguany el major volum de producció de la història. Preveuen arribar a les 6.000 tones recollides durant la campanya que s’ha iniciat aquest divendres, després que s’hagi augmentat un 10% la superfície de cultiu d’aquesta varietat.

Es tracta de l'última poma de la temporada, que ja ha arribat al seu calibre òptim, tot i que el color vermell podria ser més intens. De fet, s'ha vist afectat per les temperatures suaus registrades aquest any, amb mínimes de només 9 graus de mitjana, quan el més adient seria que fes entre 5 i 6 graus per la nit.

La poma Pink Lady és una fruita que requereix ser molt cuidada. En aquest sentit, el 80 per cent de la superfície està assegurada amb xarxes antipedra.

La seva collita acabarà com a molt tard a principis de desembre. Els principals destins d'aquesta poma són els mercats europeus com els Països Nòrdics, Suïssa o Alemanya. Encara està per veure, no obstant, quin serà el preu que rebrà el productor per cada quilo de Pink Lady comercialitzat.

La recollida de la poma Pink Lady a Lleida ha començat aquest divendres.

Collita de poma Pink Lady a LleidaLleonard Delshams

tracking