SEGRE

subvencions

Agricultura abona el 70% dels imports dels ajuts directes de la PAC 2016

Els productors lleidatans rebran 64 milions d'euros

Imports 70% bestreta ajuts directes. Catalunya. 2016

Imports 70% bestreta ajuts directes. Catalunya. 2016Idescat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 42.550 beneficiaris catalans rebran el 70% de l’import dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) farà efectiu aquesta setmana, corresponent als ajuts sol·licitats a la Declaració Única Agrària (DUN) 2016 de pagament bàsic, pagament verd o greening, complement a joves, i els ajuts del règim de petits agricultors.

Els ajuts directes formen part de l’anomenat primer pilar dels ajuts de la PAC i el seu pressupost anual disponible a l’estat espanyol és de poc més de 4.000 milions d'euros, dels quals a Catalunya se’n gestionen aproximadament 265 milions.

El pressupost de la PAC per al període 2014-2020 preveu un total de 408. 310 milions d'euros en fons de la UE, dels quals 308.730 milions es destinen a pagaments directes i mesures de mercat (l'anomenat primer pilar) i 99.580 milions, al desenvolupament rural (anomenat segon pilar).

El pagament dels ajuts, tal i com estableix el reglament comunitari, es realitza després dels controls administratius i sobre el terreny. Com que enguany el termini de presentació de la DUN 2016 s’ha allargat fins el 15 de juny, s’ha disposat de menys temps per a dur-los a terme, fet que ha demanat un important esforç de gestió.

La Política Agrària Comuna (PAC) té com a objectiu millorar el nivell de vida als 22 milions d'agricultors i treballadors agrícoles europeus, així com un proveïment d'aliments estable, variat i segur als 500 milions de ciutadans d’Europa. I dins de la PAC, els ajuts de pagament directe es destinen a estabilitzar la renda agrícola per a reforçar la competitivitat i la sostenibilitat de l’agricultura europea, objectiu de la política comuna dels 28 països de la Unió Europea (UE).

Clica al mapa per consultar els imports de la bestreta d'ajuts directes

Clica al gràfic per consultar els imports per demarcacions

tracking