SEGRE

jornada

Jarc reclama que l'assegurança de la recollida de cadàvers prioritzi els ramaders professionals

Una cinquantena de productors participen a Cellers en una jornada sobre modalitats d’assegurances

La jornada sobre assegurances organitzada per Jarc a Cellers

Jarc reclama que l'assegurança de la recollida de cadàvers prioritzi els ramaders professionalsJarc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització agrària Jarc-Coag demana al Departament d’Agricultura un nou repartiment dels ajuts vinculats a la línia de les pòlisses de les assegurances de recollida de cadàvers per tal que es prioritzi a les Explotacions Agràries Prioritàries (EAP) i als Agricultors Professionals (AP). L’entitat va fer aquesta petició en una jornada que va organitzar aquest dijous a Cellers (Pallars Jussà) sobre assegurances agrícoles i ramaderes del Pirineu Català.

En la trobada, que va aplegar una cinquantena de productors, el Cap del Servei d’Estudis i Produccions Ramaderes d’Enesa, José Manuel Gómez, va exposar les novetats en les assegurances ramaderes. Mentre, el tècnic d’assegurances de JARC-COAG, Jaume Salla, va realitzar una comparativa de costos de les diferents línies. A més, també es va informar sobre l’aplicació del dret agrari en l’assegurança.

Malgrat que la nova proposta plantejada pel DARP incrementa la subvenció mínima per cap de bestiar des dels 3.000 fins als 4.000 € i es limita la pujada de la prima de l’assegurança al 10%, JARC-COAG considera imprescindible que el sistema d’assegurances ofereixi condicions avantatjoses pels ramaders professionals.

Així mateix, davant de la dificultat que suposa la gestió dels animals morts dins de les explotacions ramaderes i els costos que els hi suposa, des de l’entitat també es demana al Departament que augmenti la quantia de l’ajut per cap de bestiar a les EAP i als AP.

Un altre de les millores en la línia de l’assegurança que planteja l’organització agrària a Agroseguro és establir un preu diferenciat per les explotacions que disposin d’un contenidor refrigerat per emmagatzemar els cadàvers dels animals. Malgrat que Agroseguro hagi augmentat la bonificació un 20% pels ramaders que tenen un contenidor refrigerat, l’organització reclama tarifes separades pels dos casos, ja que el cost de gestió i transport en aquestes és menor perquè les recollides són més espaiades.

D’altra banda, JARC-COAG tem que l’any vinent s’incrementi el cost de l’assegurança de la recollida de cadàvers per la retallada prevista de 10 punts en la subvenció d’Enesa, que equival a un 25% de l’import total, tal com ja ha passat en els conreus fruiters, els farratgers i els energètics. En aquest punt, l’entitat demana que almenys es mantingui el pressupost per garantir el suport a l’activitat de les explotacions ramaderes.

tracking