SEGRE

AVICULTURA

França puja a "elevat" el risc de grip aviària per les granges infectades

Després de detectar-se diversos casos de granges contaminades al sud del país, a prop de la frontera espanyola

França puja a

França puja a "elevat" el risc de grip aviària per les granges infectades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França ha anunciat avui que puja a "elevat" el nivell del dispositiu per lluitar contra la propagació de la grip aviària, amb una sèrie de restriccions per als animals, després que s’hagin detectat diversos casos de granges contaminades al sud del país, a prop de la frontera espanyola.

El Ministeri d’Agricultura va explicar en un comunicat el canvi de l’avaluació del risc pel descobriment de "diversos focus de grip aviària altament patògena" del tipus H5N8 en granges del sud-oest del país, així com els casos d’animals salvatges amb la malaltia que s’havien detectat en Pas de Calais (nord) i en Alta Savoya (aquest).

Aquest risc "elevat" a tot França implica un reforçament de les mesures de protecció, començant per l’obligació de confinament dels animals de granja i als corrals particulars o de col·locació de xarxes per evitar qualsevol contacte amb les aus salvatges.

A més, queden prohibides les concentracions d’aus vives, en particular en mercats. El departament d’Agricultura va puntualitzar que hi podria haver derogacions a aquesta mesura si s’evita qualsevol risc de contaminació amb aus salvatges aquàtiques i entre els animals de diferents explotacions.

Igualment es va imposar la interdicció de solta d’animals de caça de ploma. Es contemplen excepcions per als faisans i les perdius, autoritzats amb certes condicions.

Divendres passat, el departament d’Agricultura havia confirmat la detecció d’un primer cas de grip aviària en una granja d’ànecs del departament de Tarn.

Des d’aleshores, també ha informat d’altres focus en explotacions de diversos departaments pròxims, inclòs el de l’Alt Pirineu, limítrof amb Espanya.

tracking