SEGRE

Agricultura anuncia un nou model de formació empresarial agrària a Catalunya per al pròxim curs

La consellera Meritxell Serret ha inaugurat el ‘II Aplec de joves del camp: reptes dels emprenedors agraris”, que se celebra en el marc de la 145a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

La inauguració del II Aplec de joves del camp: reptes dels emprenedors agraris a Mollerussa

Agricultura anuncia un nou model de formació empresarial agrària a Catalunya per al pròxim cursGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els darrers dos anys s’ha incorporat 1.300 joves al sector agrari, una xifra que marca “una tendència molt positiva” si es té en compte que en tot el període 2007-2013 les incorporacions van ser 1.600. A aquest indicador s’hi suma que, enguany, el nombre d’alumnes a les escoles agràries de Catalunya ha estat més alt que mai, amb més de 13.000 persones inscrites entre els cicles formatius i la formació continuada.

Aquests xifres les ha donat a conèixer aquest divendres la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, en la inauguració del II Aplec de joves del camp: reptes dels emprenedors agraris, que se celebra en el marc de la 145a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa.

La consellera ha destacat que “més joves i millor formats s’estan acostant al sector agrari”, i ha subratllat que “aquesta mirada jove ja comença a revolucionar el sector i el món rural”.

Serret ha remarcat que “ja no podem produir per produir, sinó que ho hem de de fer pensant com s’ha de vendre el nostre producte”, i ha animat els joves a “definir molt bé quin és el vostre model de negoci, com actueu davant dels mercats i amb els altres agents del sector”.

Precisament, amb l’objectiu de dotar de ”més eines es joves, i no tant joves, en la gestió empresarial i financera d’aquests models de negoci”, la consellera ha anunciat que l’any que ve entrarà en funcionament un nou model de formació empresarial agrària, que s’articularà a través de les escoles agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

tracking