SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

Brussel·les preveu reduir el 15% la quota de retirada de fruita pel veto rus

UP demana que els nous preus que instaurarà la Comissió s’incorporin per a aquest volum de nectarines i préssecs || A l’espera dels reglaments de la Unió Europea

Imatge d’arxiu de retirades de nectarines a Lleida.

Imatge d’arxiu de retirades de nectarines a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió Europea preveu reduir un 15% la quota de retirades de fruita de pinyol articulada des de Brussel·les perquè el sector pugui assumir les conseqüències del veto rus a les exportacions procedents de la UE. Així ho van explicar ahir fonts del sector fructícola, que esperen que Brussel·les publiqui dos reglaments claus per al seu funcionament. D’una banda, es troba el que fa referència a les mesures per a la nova campanya en relació amb el tancament de fronteres per part de Rússia, i el segon versa sobre els nous preus de retirades, però en aquest cas les ordinàries, per a fruites i hortalisses.

En el segon d’aquests reglaments, referit a l’Organització Comuna de Mercat (OCM) hortofructícola, es preveu que el preu per a retirada de poma seria de 24,16 cèntims d’euro el quilo, mentre que per a nectarines quedaria establert en 37,82 cèntims i per a préssecs, en 37,32. Tanmateix, els preus lligats al veto rus limiten la compensació a 16,98 cèntims en pomes, 26,90 en nectarines i 26,90 en préssecs, segons les dades facilitades ahir per Unió de Pagesos. El sindicat agrari reclama que els preus previstos per al veto rus incorporin i s’equiparin a l’increment de compensacions previstos per a les retirades convencionals. Les estructurades per al veto rus no estan lligades als fons dels anomenats programes operatius de les organitzacions de productors, per la qual cosa no tenen un límit per cada OP. Les del veto rus compten amb quotes generals i que ara Brussel·les vol reduir.

tracking