SEGRE

AGRICULTURA SUBVENCIONS

Ajuts de 5,57 milions per incorporar 196 joves al camp

Un moment de la jornada sobre el sector lacti a Lleida.

Un moment de la jornada sobre el sector lacti a Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Agricultura ha aprovat un total de 5,57 milions d’euros per a 196 joves de Lleida que havien sol·licitat ajuda per a la incorporació a l’activitat agrària en la convocatòria del Contracte Global d’Explotació del 2016, segons va informar ahir el departament. En el conjunt de Catalunya, l’import econòmic s’eleva a 13,984 milions, repartits entre 497 expedients. El mes de febrer passat se’n van resoldre 342 de forma favorable, fins a esgotar el pressupost disponible de 9,89 milions. Ara, una vegada ampliat, s’han resolt ajuts per a 155 nous titulars d’explotació amb 4,12 milions.

D’altra banda, el departament pagarà demà dijous l’ajuda als plans de reestructuració i reconversió de la vinya de la campanya 2015-2016 per import de 2,1 milions d’euros, quantitat a què se sumaran pagaments complementaris de campanyes anteriors per import de 475.891 euros.

Aquests més de 2,5 milions es faran efectius a 676 beneficiaris de 25 comarques catalanes i tenen un impacte sobre 840,58 hectàrees de cultiu de vinya.

En un altre ordre de coses, la conselleria va organitzar ahir a Lleida una jornada titulada Millora de l’eficiència del sector lacti, amb l’objectiu d’informar de les diferents accions contemplades en el Pla d’Acció del Sector Lleter que s’ha elaborat a Catalunya davant de la crisi de preus.

tracking