SEGRE

CONGRÉS COMISSIÓ D'AGRICULTURA

Alemanya defensa els ajuts directes com a eix central de la PAC en el futur

Els ministres alemany i espanyola i José Ignacio Llorens.

Els ministres alemany i espanyola i José Ignacio Llorens.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Alimentació i Agricultura alemany, Christian Schmidt, defensa que els ajuts directes hauran de continuar sent l’eix central de la Política Agrària Comuna (PAC). Així ho va explicar aquest dijous el president de la Comissió d’Agricultura del Congrés, el lleidatà José Ignacio Llorens, després de la reunió mantinguda a la Cambra amb els grups d’aquesta comissió.

Schmidt va admetre que el Brexit tindrà conseqüències, tenint en compte que el Regne Unit és un contribuent nat als pressupostos de la Unió Europea. Va defensar la PAC com una política comunitària capital, tant en la vertebració del territori, el manteniment del món rural i el medi ambient, com per ser via per apuntalar la producció pròpia d’aliments segurs, sense haver de dependre de tercers països.

En aquest sentit, Llorens va explicar l’aposta alemanya, “en què Espanya ha estat pionera en la seua defensa”, en la necessitat d’una cadena alimentària equilibrada. Considera necessari incrementar ajuts per a situacions de risc, no només climàtiques sinó per evitar l’enfonsament dels mercats. D’altra banda, Llorens va criticar l’absència de diputats lleidatans a la reunió, tant de Podem com d’ERC i de CiU, malgrat la convocatòria formal i la importància de la visita, va dir.

tracking