SEGRE

AGRICULTURA CONCENTRACIÓ

Uns quaranta tractors prenen Lleida per exigir solucions al preu de la fruita

Els pagesos adverteixen que no poden sobreviure i clamen per promoure’n el consum

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desenes de pagesos amb uns quaranta tractors es van concentrar ahir a les portes de la delegació del Govern de Lleida per protestar per la situació que viu el sector productor de fruita dolça. Convocats per la Plataforma en Defensa de la Fruita i Asaja, reclamen una reunió urgent amb el Govern de la Generalitat.

Els pagesos van entregar el seu manifest tant a Esquerra com a la delegació del Govern, on van registrar la petició d’una reunió amb la consellera, el president i el vicepresident.

?

lleida

Pagesos convocats per la Plataforma per la Defensa de la Fruita i Asaja van desfilar ahir per Lleida en una tractorada que va reunir al voltant de 40 vehicles amb l’objectiu de protestar davant la delegació del Govern per la situació de pèrdues econòmiques que arrossega el sector a les últimes campanyes. Entre les principals reivindicacions destaca la petició d’una reunió “urgent” amb la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, a qui exigeixen mesures per acabar amb una situació que defineixen com a “insostenible”.

Des d’Asaja, Pere Roqué va lamentar que, malgrat els elevats preus als quals es ven la fruita als supermercats, ells només reben entre 10 i 15 cèntims per quilo, la qual cosa els suposa perdre més de 20 cèntims per quilo, en el cas de la poma. “No podem aguantar una campanya més amb preus ruïnosos”, va sentenciar. En els mateixos termes es va pronunciar Ramón Ibáñez, de la Plataforma en Defensa de la Fruita, que va assegurar que ha arribat a un punt en el qual no poden “sobreviure”.

Tots dos van destacar que la producció de fruita dóna feina a divuit subsectors, “que també cauran si nosaltres caiem”, va apuntar Ibáñez, i crea 22.000 llocs de treball durant la campanya. Es pregunten on es queden els diners que haurien de rebre, ja que asseguren que els correspondria un 30% dels beneficis que no els està arribant.

A mes i mig que comenci la campanya de fruita de pinyol, van alertar dels mals resultats que van registrar en la campanya d’hivern. Per això, Pere Roqué va destacar la necessitat d’incentivar el consum per salvar el sector i va criticar que, mentre arriben campanyes de fruita de països com Holanda i Itàlia, les institucions no en facin de la que es produeix al territori.

La diligència de tractors es va concentrar davant de la delegació del Govern de Lleida, en ple centre de la capital del Segrià.

La diligència de tractors es va concentrar davant de la delegació del Govern de Lleida, en ple centre de la capital del Segrià.LLEONARD DELSHAMS

La diligència de tractors es va concentrar davant de la delegació del Govern de Lleida, en ple centre de la capital del Segrià.

La diligència de tractors es va concentrar davant de la delegació del Govern de Lleida, en ple centre de la capital del Segrià.LLEONARD DELSHAMS

tracking