SEGRE

PRESSUPOSTOS VALORACIÓ

UP denuncia una retallada del

Al ministeri d’Agricultura des de l’any 2009 || El sindicat exigeix millores en aspectes com l’IBI, assegurances o inspeccions

Els membres d’Unió de Pagesos Ramón Auge i Joan Caball.

Els membres d’Unió de Pagesos Ramón Auge i Joan Caball.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat Unió de Pagesos va criticar ahir a Lleida la disminució dels fons destinats al ministeri d’Agricultura en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat 2017. L’entitat denuncia que dedica un 28% menys de fons que el 2009. El sindicat també va presentar propostes d’esmenes davant la sobrevaloració cadastral en naturalesa rústica, per l’augment dels recursos de les assegurances agràries i sobre l’Agència d’Informació i Control Alimentaris.

Unió de Pagesos va denunciar que malgrat que aquest any la quantitat total dels Pressupostos ascendeix a 443.133 milions d’euros, incrementant així la xifra en un 1,55% respecte als de l’any 2016, la partida destinada al ministeri d’Agricultura és de 9.480,6 milions d’euros, fet que suposa un descents del 3,2% respecte a l’exercici de l’any anterior i un 28% en comparació al del 2009.

El ministeri d’Agricultura només suposa el 2,14% del total del projecte de llei dels Pressupostos

Des del sindicat també van lamentar la pèrdua de rellevància en els Pressupostos del ministeri d’Agricultura, ja que si l’any 2009 representava el 3,44 per cent del total, el 2017 constitueix el 2,14 per cent, segons va assegurar el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, “no veiem una aposta decidida per l’agricultura”.

L’entitat també va presentar diverses esmenes al projecte per millorar el sector, entre les quals va destacar la correcció de la sobrevaloració cadastral en les construccions agràries tant per a l’agricultura, la ramaderia i la silvicultura, així com compensar l’aplicació “il·legal” del cobrament de l’IBI de naturalesa rústica per a la valoració de les granges. Una altra esmena constitueix la reassignació de recursos per augmentar la dotació del Pla Nacional d’Assegurances Agràries. També demanen augmentar els recursos de l’Agència d’Informació i Control Alimentaris, entitat encarregada de supervisar les pràctiques de les grans superfícies.

El sindicat també va assegurar que estan “satisfets” amb la reducció de mòduls malgrat que encara “falten poblacions i cultius per incloure-hi”.

tracking