SEGRE

AGRICULTURA

Bones previsions de la collita d'albercoc a Lleida

Gràcies a la baixa producció a Múrcia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ja ha començat la campanya de collita de la fruita d’os a la zona productiva de Lleida. Els primers han estat els varietats d’albercoc mes primerenques que van començar a finals d’abril.

Enguany es preveu una bona campanya, amb una millor producció similar però de major qualitat ja que ha plogut menys. La mala collita a Múrcia, principal competidora de Lleida, pot ajudar als pagesos lleidatans que enguany, a més, ofereixen una fruita que suporta millor la manipulació posterior.

La collita de les varietat d’albercoc més primerenques ha començat una setmana abans, a finals d’abril. I de moment les previsions per a aquesta campanya son molt bones. No s’han vist afectats per la gelada i per les pluges com a la passada per això fa preveure una bona producció tant en quantitat com en qualitat.

El problema, radica, segons els sector en que són els grans superfícies les que marquen les directrius. El baix consum de fruita es deu en part a aquesta causa i al fet que la fruita que arriba als grans centres comercials no presenta la qualitat que podria oferir si aquestes exigències no existissin.

Pel que fa als preus depenen de diversos factors, el mes important les condicions meteorològiques que poden fer perdre o no la collita.

Bones previsions de la collita d'albercoc a Lleida

Bones previsions de la collita d'albercoc a LleidaITMAR FABREGAT

tracking