SEGRE

FRUITA COMERCIALITZACIÓ

UP denuncia a Consum la venda de nectarines a 70 cèntims el quilo

Demana investigar si es tracta, com sospita, d’un cas de venda a pèrdues || Asaja afirma que el mateix establiment de Dia presenta pomes mal etiquetades

Imatge de les pomes efectuada per Asaja.

Imatge de les pomes efectuada per Asaja.ASAJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos va presentar ahir una denúncia davant del Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial contra l’empresa Dia per presumpta venda a pèrdues de préssec en un dels seus supermercats a Lleida ciutat, com va avançar SEGRE ahir.

El sindicat vol que investigui si vulnera la llei d’ordenació del comerç minorista i la venda al detall, per venda de nectarines a 0,70 euros el quilo. El sindicat afirma que Dia podria estar vulnerant la Llei de la cadena alimentària, que l’obliga a l’existència de contracte amb els proveïdors, on ha de constar el preu, la qual cosa aclariria si aquests preus extraordinàriament baixos són efectivament una venda a pèrdues.

“El 80% dels lineals dels supermercats té fruita verda i sense gust”

El sindicat demana que, en cas que Dia no disposi de contractes amb els proveïdors, l’organisme dependent de la direcció de Comerç informi la conselleria d’Agricultura perquè porti el cas a l’Agència d’Informació i Control Alimentaris.

Per la seua banda, Aeall-Asaja va denunciar públicament que el mateix establiment de la cadena Dia, ubicat al carrer Comtes d’Urgell de la capital del Segrià, incorria ahir en irregularitats quant a l’etiquetatge de pomes. En aquest sentit, el responsable del sector de la fruita a Lleida, Adrià Huguet, va afirmar que tenia a la venda bosses de poma roja en les quals apareixia que l’origen era Lleida, quan en realitat l’etiqueta general del producte reflectia que provenia de Xile. Segons va explicar Huguet, responsables de l’establiment van atribuir la disparitat d’orígens a un error en l’etiquetatge de les bosses.

En aquest sentit, el màxim responsable de la sectorial de la fruita dolça de JARC-COAG, David Borda, va afirmar que en “els lineals dels supermercats, el 80 per cent de la fruita que es ven és verda i no té gust. Per tant, resulta important prioritzar el sabor”. Per aquesta raó, rebutja que la “fruita de poca qualitat marqui els preus de l’altra”.

Borda, que va expressar aquestes consideracions dijous passat als membres del grup de contacte de préssec, nectarina i albercoc del Comitè Mixt Espanya-Itàlia i França, a la reunió que es va celebrar a Montpeller, discrepa de les valoracions realitzades pels representants de les cooperatives i de la resta de la delegació espanyola. A més, critica l’afirmació que la campanya 2016 es tanqués amb menys producció i uns preus acceptables. Va assenyalar que els productors haurien de cobrar de mitjana entre 20 i 30 cèntims més per quilo perquè les cotitzacions els resultin rendibles.

Broda va insistir en la necessitat que s’incrementin les mesures que facilitin la retirada de la collita en verd.

tracking