SEGRE

COMERCIALITZACIÓ

Lleida exportarà boví a Turquia des de Tarragona

Una firma catalana fa la primera tramesa en la ‘treva’ d’estibadors || Aquest mercat se suma a Líbia, el Líban i Egipte

Imatge dels exportadors, ahir al port de Tarragona.

Imatge dels exportadors, ahir al port de Tarragona.ASOPROVAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Empreses de Lleida aprofitaran la nova via d’exportacions de boví cap al mercat de Turquia oberta a través del port de Tarragona, segons van explicar aquest dimarts fonts de la patronal del sector Asoprovac. Precisament, aquest dimarts es va dur a terme des d’aquest port la primera de les trameses cap a aquest nou mercat gràcies a la jornada de treva dels estibadors, que avui protagonitzaran una nova sèrie d’aturades parcials.

Aquest dimarts es van enviar un miler d’animals per part d’una empresa de Vic, una altra de Zamora i una tercera francesa, segons fonts d’Asoprovac, i ben aviat està previst que faci el mateix una empresa de les comarques de Lleida. Es tracta de caps de bestiar vius per al sacrifici posterior en escorxadors del país de destinació.

Després de diversos anys de negociacions entre les administracions turca i espanyola, moltes d’aquestes al més alt nivell, a mitjans del mes de maig van tenir lloc una sèrie de reunions i visites a diverses zones espanyoles, sota la coordinació d’Asoprovac, que van donar com a resultat l’obertura definitiva d’aquest mercat.

Lleida va exportar l’any passat al Líban, Líbia i Egipte animals valorats en més de 30 milions

En la càrrega d’aquest dimarts van estar presents tant exportadors com membres de la junta directiva d’Asoprovac Catalunya. D’aquesta manera s’obre una nova ruta per treure animals bovins en viu des del Port de Tarragona, que se suma a les ja existents de Líbia, el Líban i Egipte, entre altres països.

L’organització Asoprovac Catalunya, per la seua banda, va destacar que continuarà treballant per impulsar l’obertura de nous mercats per poder-hi exportar boví de carn en viu.

L’any passat, els operadors de Lleida van exportar animals vius de boví valorats en 34,72 milions d’euros. D’aquests, 30,58 milions d’euros corresponen a vendes efectuades als països de Líbia, el Líban i Egipte, segons les dades de la secretaria d’Estat de Comerç.

Aquestes xifres donen una idea de la importància que tenen per a aquest sector productor de la província aquests tres clients internacionals, que són grans consumidors de carn de boví.

tracking