SEGRE

FRUITA COOPERATIVES

El sector preveu més canvis pel cessament de Trilla a Actel

Per millorar els comptes de les centrals || Sorpresa en els pagesos per l’acomiadament del director comercial de la cooperativa

Trilla, amb la direcció d’Actel Grup, a Fruit Attraction el 2016.

Trilla, amb la direcció d’Actel Grup, a Fruit Attraction el 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cessament de Josep Lluís Trilla com a director de l’àrea comercial i màrqueting d’Actel Grup en plena campanya de la fruita, que encara segueix sense confirmar públicament la direcció de la cooperativa de segon grau, ha agafat amb una certa sorpresa bona part del sector de la fruita de la província de Lleida.

Segons algunes fonts del sector, aquest primer moviment per part d’Actel Grup podria provocar que altres centrals fructícoles “s’animin” a portar a terme els seus propis ajustaments interns per afrontar millor la reducció de beneficis finals en els seus comptes de resultats, sobretot arran de la crisi que pateix el sector de la fruita en general, fonamentalment pel que fa a preus.

Actel Grup va anunciar al novembre mesures d’ajustament en la recerca de més rendibilitat

Actel Grup va tancar l’exercici 2015-2016 amb 220 milions d’euros de facturació i un benefici de 42.431 euros, molt per sota dels més d’1,2 milions aconseguits la temporada anterior.

Fernando Chocarro, director general d’Actel Grup des de mitjans de l’any passat, va assegurar al novembre, al presentar aquestes xifres de negoci, que preparava un pla estratègic basat en l’austeritat per millorar els ingressos.

En aquest sentit, va contemplar una reflexió sobre l’acord amb Farm Factory per exportar productes agroalimentaris a Corea del Sud, un projecte amb què Grup Actel tenia intenció de comercialitzar en exclusiva per a la companyia asiàtica els productes agroalimentaris de tot l’Estat, en el qual havia treballat Trilla.

Una de les primeres decisions que va prendre el director general al fer-se càrrec del grup va ser tancar les quatre botigues Qeviris –tres a Lleida i una a Tarragona–, “ja que els recursos de la cooperativa s’han de dirigir als negocis rendibles i les botigues s’ha vist que no ho eren”, va dir al novembre.

Així mateix, va manifestar que un dels negocis que és clarament “millorable”, segons Chocarro, és la producció de fruita a través de finques arrendades per la cooperativa. Va assenyalar que hi haurà canvis perquè “en el que no aporta beneficis clars i contundents s’ha d’actuar amb rapidesa per canviar-ho”.

“La meua idea és que en allò que no aporti benefici clar i contundent hem d’actuar-hi amb rapidesa per corregir-ho. Crec que hem d’acostumar-nos a aquest rigor i a aquestes coses, perquè els agricultors, que són els que al final deixen de percebre uns diners en la seua liquidació, tinguin la confiança en el que farem”, va sostenir llavors el director general d’Actel Grup.

tracking