SEGRE

AGRICULTURA

UP preveu menys collita en cereal i herbacis a causa de la meteorologia

Recollida de cereal a Tarroja en una imatge d'arxiu

UP preveu menys collita en cereal i herbacis a causa de la meteorologiaXavier Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UP va advertir aquest dilluns que la collita de cereals i herbacis d’aquesta campanya es veurà afectada pels canvis meteorològics a Lleida. Remarca que a la zona de Tàrrega l’ordi primerenc pot tenir un bon rendiment, excepte en les zones profundes, on hi ha hagut gelades.

La colza va patir els efectes de la sequera a la tardor. El pèsol ha patit molt pel fred a les zones profundes, i a les zones més planes la collita serà inferior a un any normal, segons UP. En blat, “s’agreuja el problema del mal per gelades amb la pujada sobtada de les temperatures que ha fet migrar el gra”.

A la Segarra alta, la producció de blat s’ha vist l’espiga voluminosa, la qual cosa “no és senyal de bona collita”. A l’Urgell, a les zones de reg els danys per gelades i les altes temperatures provocaran pèrdues de fins al 40 per cent.

A Segrià i a les Garrigues, UP espera rendiments inferiors als normals, i a la Noguera, “la collita es presenta molt irregular i amb afectació clara pel fred”. Unió de Pagesos assegura que al Pallars Jussà hi ha afectació pel fred a les zones baixes.

Pel que fa a la resta, la collita de cereal es presenta “normal”. En pèsol, “l’afectació serà superior al 50 per cent, i en colza, la collita serà normal (1.500 kg/ha)”. Al Sobirà, UP preveu una collita “normal”.

tracking