SEGRE

SERVEIS CAMPANYA DE LA FRUITA

Els temporers allotjats a l’alberg són més del triple que l’any passat

La Paeria insta els pagesos que els contracten a facilitar-los un lloc d’estada

Diverses persones descansaven ahir al migdia a la falda de la Seu Vella.

Diverses persones descansaven ahir al migdia a la falda de la Seu Vella.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els temporers allotjats a l’alberg Jericó del 15 al 21 de juny s’han més que triplicat en comparació als acollits en el mateix període de l’any passat (han passat de les 127 pernoctacions el 2016 a les 469 de l’última setmana) però, per contra, la sol·licitud dels serveis diürns oferts a aquest col·lectiu, com els menjars o el servei de dutxa, s’ha reduït substancialment. Aquest últim ha passat dels 204 temporers que el van utilitzar el 2016 als 15 d’aquest any. El tinent d’alcalde de Serveis Socials, Xavier Rodamilans, va atribuir les xifres al fet que “el 99% dels temporers que arriben a Lleida ho fan amb un contracte de treball però els falta, en canvi, allotjament”. Per aquesta raó, va instar que els pagesos compleixin el conveni de camp i ofereixin hostalatge als seus empleats. Per la seua part, l’organització agrària JARC-COAG va lamentar que es criminalitzi tota la pagesia quan els casos de presumptes irregularitats són “aïllats”. En aquest sentit, va recordar que el productor ha de facilitar allotjament al temporer si el domicili del contractat està a més de 75 quilòmetres del lloc de treball.

Rodamilans va instar a “teixir col·laboracions” amb altres ajuntaments i consells comarcals per solucionar el “seriós problema” de l’allotjament. I és que entitats, veïns i treballadors socials municipals han constatat com desenes de temporers dormen aquests dies en places del Centre Històric. De fet, la Paeria va admetre que no pot allotjar d’urgència totes les persones que ho sol·liciten. No obstant, de les vuitanta places que el consistori té reservades a l’alberg Jericó, deu estaven ahir disponibles.

L’oficina d’atenció al temporer també ha augmentat significativament les seues atencions aquest any, de les 10 de mitjana diàries a les 27.

tracking