SEGRE

AGRICULTURA DIFUSIÓ

Campanya de promoció del consum de fruita de pinyol

A Madrid, Barcelona i cinc províncies costaneres turístiques || Lleida incrementarà aquest estiu la producció en un 14%

Imatge d’una de les fotografies de la campanya de suport al consum de préssecs.

Imatge d’una de les fotografies de la campanya de suport al consum de préssecs.MAGRAMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Agricultura ha posat en marxa una iniciativa per promocionar, fins a finals del mes de setembre, el consum de fruites de temporada, en especial de la fruita de pinyol, producte propi de l’estació estival.

En concret, aquesta campanya es desenvoluparà en dos fases. La primera, que es prolongarà durant els mesos d’estiu, inclourà actuacions de publicitat exterior en autobusos de Madrid, Barcelona i cinc capitals de província més situades a les zones costaneres amb més afluència turística al llarg d’aquests mesos.

Les comarques lleidatanes són líders estatals en la producció de préssec, nectarina i paraguaià

Durant la segona fase, que es desenvoluparà a partir del 15 de setembre, es realitzaran accions de publicitat a internet, amb la inserció de diferents tipus de bàners en pàgines web d’interès per a la campanya.

Agricultura recorda que Espanya és, amb Itàlia, el primer productor de fruites de pinyol de la Unió Europea (primer i segon lloc indistintament, en funció de l’any), i el tercer productor a nivell mundial.

La producció estatal de préssec i nectarina se situa al voltant de l’1,5 milions de tones, 923.320 tones de síndria i 750.592 tones de meló, i per la seua banda destaquen les produccions de pruna, albercoc i cirera.

Així mateix, Espanya és el segon exportador de la Unió Europea en fruita de pinyol, al darrere d’Itàlia, i el tercer país exportador mundial d’aquest tipus de fruita. A més, lidera les exportacions mundials tant de síndria com de meló. En aquest àmbit, Espanya exporta 826.217 tones de préssec i nectarina, amb un valor de 801 milions d’euros.

Lleida és líder estatal en producció de fruita de pinyol. Les previsions apunten que la província produirà aquest estiu 362.600 tones de préssecs, nectarines, pavies i paraguaians, un 14% més respecte a l’any passat.

tracking