SEGRE

POLÍTICA AGRÀRIA

Els ajuts a la producció ecològica es pagaran al juliol

Valorats en uns 5 milions d’euros i corresponents al 2016 || Compromisos a cinc anys vista en el PDR

Un moment de la reunió realitzada ahir.

Un moment de la reunió realitzada ahir.DEPARTAMENTO DE AGRICULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Agricultura iniciarà al juliol el pagament dels ajuts a l’agricultura i la ramaderia ecològiques corresponents a la campanya del 2016, segons va informar aquest dimecres. Aquestes aportacions, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarquen en el programa de desenvolupament rural de Catalunya amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader), i amb fons del ministeri d’Agricultura.

Per a l’agricultura ecològica, les operacions tenen en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal utilitzables en producció ecològica, l’ús de material vegetal certificat i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria dels operadors ecològics.

En canvi, per a la ramaderia, es té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la disminució de la densitat animal i la inclusió de farratge ecològic.

La comissió de seguiment valora la marxa del programa de desenvolupament rural

El comitè de seguiment del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, que examina periòdicament els resultats d’aplicació del pla, va valorar positivament la seua implementació i els resultats, segons va afirmar aquest dimecres el departament que dirigeix Meritxell Serret.Per la seua part, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) va celebrar l’anunci de la conselleria, després que el passat dia 22 denunciés que els 5 milions d’euros en ajuts a l’agricultura i la ramaderia ecològiques del 2016 no tenien data de pagament.

En un altre ordre de coses, el director general de la Indústria Alimentària, Fernando Burgaz, va presidir dimarts al ministeri d’Agricultura la reunió de la Comissió de Seguiment del conveni de col·laboració per a l’avaluació i la millora de la qualitat de l’oli d’oliva, de la promoció i de la informació al consumidor, analitzant possibles mesures per a la millora de la qualitat del producte.

tracking