SEGRE

AGRICULTURA

El Segrià i la Noguera copen el 19 per cent dels ajuts de la PAC a Catalunya

El 2015 i segons el Consell Econòmic, que apunta que en general els ingressos van augmentar aquell any || Tot i que preveu que en la convergència fins al 2019 baixaran

El sector dels herbacis és un dels perceptors d’ajuts de la PAC.

El sector dels herbacis és un dels perceptors d’ajuts de la PAC.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Segrià, amb un 11,4%, i Noguera, amb un 7,7%, van ser les comarques catalanes que van percebre més ajuts europeus el 2015, el primer any d’aplicació de la nova Política Agrària Comuna (PAC), segons un informe del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), que conclou que els ingressos dels agricultors catalans van augmentar lleugerament aquell any.

El 2015, la Generalitat va abonar ajuts per 264 milions d’euros procedents de la PAC a l’agricultura i la ramaderia, el gros de la qual eren les transferències dels pagaments dissociats. 

La Generalitat va abonar el 2015 un total de 264 milions a Catalunya d’ajuts de la PAC

El pagament bàsic, que és la partida més important, va suposar el 58 per cent dels ajuts concedits i juntament amb el pagament per pràctiques beneficioses per al medi ambient –greening– i els ajuts a la incorporació de joves agricultors van sumar el 88,8% del total.

Dels ajuts associats, els més importants van ser els de l’activitat ramadera, i el sector més beneficiat va ser el lleter, amb 6,9 milions d’euros, un volum d’ajuts lleugerament més alt als del sector boví de cria per a carn (6,7 milions) i els d’engreixament (6,5). Dels ajuts associats a la producció agrària, el més important va ser el de l’arròs, mentre que els de cultius proteics i fruita seca van ser d’1,1 milions en els dos casos.

Pel que fa a la convergència entre el 2015 i el 2019 dels ajuts que agricultors i ramaders rebran, serà a la baixa en el conjunt de Catalunya perquè els beneficiaris han percebut uns pagaments bàsics per hectàrees superiors a la mitjana del conjunt de declarants de cada una de les regions participants.

Subvenció per a l’impuls econòmic de les zones rurals La conselleria d’Agricultura ha aprovat un total de 242 sol·licituds d’ajuda destinades a la diversificació econòmica de les zones rurals de Catalunya per 7,66 milions d’euros. Aquests ajuts van destinats a projectes de transformació i comercialització de productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques i la conservació del patrimoni rural, segons va informar ahir el departament dirigit per Meritxell Serret en un comunicat. Amb aquests projectes es generarà una inversió de més de 29 milions d’euros en els territoris rurals Leader, a la vegada que es crearan més de 250 llocs de treball directes.

tracking