SEGRE

ECONOMIA

El Govern, receptiu davant de les peticions de JARC-COAG sobre la crisi de la fruita

Els baixos preus de la fruita mantenen el sector en peu de guerra.

Els baixos preus de la fruita mantenen el sector en peu de guerra.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants de JARC-COAG David Borda, de Lleida, i Francisco Ponce, de Saragossa, es van reunir aquest dijous a Barcelona amb Fernando Miranda, director general de Produccions i Mercats Agraris del ministeri d’Agricultura, per tractar els problemes que viu el sector de la fruita dolça tant a Catalunya com a Aragó.

Tant Borda com Ponce van assegurar que el representant del ministeri es va mostrar receptiu i va acollir les propostes que li van fer, tant a curt com a llarg termini, i fins i tot van aprofundir en els problemes estructurals del sector.

Entre les peticions que van traslladar al ministeri destaca, a curt termini, la condonació de sis mesos de quotes a la Seguretat Social, que representaria un gran alleujament econòmic per als pagesos, una mesura que Borda va reconèixer que serà difícil que acceptin.

També van demanar la reducció a zero dels mòduls per a la fruita dolça en el càlcul de la renda del 2017, davant de l’absència generalitzada de beneficis. D’altra banda, i com a novetat, van reclamar que tots els camions que travessin la frontera amb fruita portin un document que reculli la factura real de la mercaderia que transporten.

Els dos van traslladar a Miranda la necessitat d’abordar els problemes estructurals del sector, ja que les retirades parcials no són una solució a llarg termini i s’hauria d’abordar un canvi de model productiu que potser comporta la reducció de l’extensió de cultiu. Aquesta reunió arriba després d’una setmana de protestes pels preus i avui es repetirà, però aquesta vegada amb la presència també d’ASAJA.

tracking