SEGRE

AGRICULTURA FRUITA

Lleida obre la recollida de poma golden confiant en els preus

La calor avança la campanya prop de cinc dies respecte a l’any passat

Inici de la recollida de poma golden ahir en una finca del Pla d’Urgell.

Inici de la recollida de poma golden ahir en una finca del Pla d’Urgell.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els productors de poma de Lleida han començat la recol·lecció de la varietat de més producció, la golden, confiant que aquesta sigui una campanya caracteritzada per preus remuneratius per a l’agricultor. A la província s’augura una reducció de la collita de pomes d’un 8 per cent. Però és especialment significatiu el descens que registrarà Polònia, d’un 29 per cent, segons les previsions oficials a causa de problemes amb la meteorologia. La producció polonesa que no podia vendre’s a Rússia pel veto de Moscou a la fruita europea des de fa quatre anys havia estat pressionant el mercat i afectant els preus. Ara, amb una oferta general a tot Europa a la baixa, amb un retrocés estimat d’un 21 per cent, es confia que l’evolució de la campanya sigui clarament diferent i amb millors resultats que en anys anteriors per al sector de Lleida.

Aquest any la recollida de la poma golden, com ha ocorregut amb altres fruites i diferents varietats, s’ha avançat respecte a les dates d’altres anys. En concret, en aquesta poma es pot parlar d’un avançament d’uns cinc dies, a causa que les altes temperatures registrades al llarg de l’estiu han avançat la maduració.

Pel que fa a la qualitat de la poma, en general es pot qualificar de bona, tant en calibres com en altres paràmetres, com poden ser els de duresa o nivells de sucres. Malgrat tot, en algunes zones s’han detectat alguns problemes derivats de la plaga de la carpocapsa, que minvarà la producció de finques afectades.

La província compta amb 6.364 hectàrees de pomeres productives, segons les últimes dades de la conselleria d’Agricultura. L’any passat, el rendiment va assolir els 34.667 quilos per hectàrea i poc més del 20% de la producció es va destinar a la indústria, mentre que el 80% restant es va vendre per al consum en fresc. Girona, per la seua part, compta amb 2.206 hectàrees de pomeres.

Inici de la recollida de poma golden ahir en una finca del Pla d’Urgell.

Inici de la recollida de poma golden ahir en una finca del Pla d’Urgell.EDGAR ALDANA

tracking