SEGRE

POLÍTICA AGRÀRIA

Serret critica la informació de fruita que Madrid envia a la UE

El ministeri calcula en set milions el valor de l’última quota

La consellera Meritxell Serret.

La consellera Meritxell Serret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, lamenta que la informació de la fruita dolça que envia el ministeri d’Agricultura a Brussel·les “no reflecteix la situació real dels nivells de producció” que hi ha a Catalunya. En una entrevista a l’ACN, insta tots els actors a “posar-se al dia” i “articular un bon sistema d’informació” perquè la Comissió Europea (CE) sigui conscient de les produccions que hi ha i pugui preveure i anticipar solucions a les crisis de preus que col·lapsen el mercat, com passa actualment.

D’altra banda, la consellera d’Agricultura deixa clar que l’objectiu polític de Catalunya de convertir-se en un estat “en cap cas significa autarquia ni alinear-nos de les relacions econòmiques i comercials que tenim amb altres regions d’Espanya, Europa i el món”.

Serret diu que amb les dades de què disposa el departament, des de l’abril hi havia preocupació sobre la campanya, ja que es preveia una producció elevada que ha estat marcada per la climatologia, amb un estiu sense condicions adverses que encara han afavorit més un excés de producte. Segons Serret, ja llavors estava clar que amb totes les mesures, com les retirades, “s’havia d’anar al màxim per prevenir les situacions de crisi que al final hi ha hagut”.

Per la seua part, la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, calcula que Espanya rebrà ajuts per un import d’uns set milions d’euros amb l’última quota de retirades de préssecs, nectarines i paraguaians, que ascendeixen a 19.550 tones.

Com va informar SEGRE ahir, les retirades ja han començat i malgrat que Lleida ha demanat 17.129 tones, l’excés de peticions ha obligat a un prorrateig que limita, inicialment, a 10.171 la quantitat per a la província.

tracking