SEGRE

RAMADERIA COMERÇ

El sector carni, contra les concessions cap a Mercosur

Adverteixen el Govern central i les autonomies que danyaria el sector local || Rebutja concessions per part de la UE

Imatge d’arxiu d’una granja lleidatana de boví.

Imatge d’arxiu d’una granja lleidatana de boví.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Espanyola de Boví de Carn (Asoprovac) critica que la Unió Europea es plantegi concessions a Mercosur en matèria càrnia per accelerar un acord comercial entre els dos pols econòmics. La patronal càrnia qualifica d’“especialment cridaner que, malgrat les fortes objeccions plantejades per onze estats membres (entre els quals no hi ha Espanya) la Comissió estigui entossudida a realitzar concessions addicionals a Mercosur malgrat les conseqüències que pot generar per a la ramaderia europea i el medi rural”.

El president d’Asoprovac, Alberto Juanola, s’ha dirigit a la ministra d’Agricultura i a la secretaria d’Estat de Comerç així com als consellers de les principals comunitats autònomes productores demanant-los reflexionar sobre les conseqüències que tindria incloure el boví en les negociacions.

Mercosur ja representa el 75% de les importacions europees de carn, segons Asoprovac

“Realitzar a dia d’avui una oferta tenint en compte les incerteses del Brexit, l’impacte del CETA (acord comercial de la UE i Canadà) i de la resta de negociacions així com l’últim escàndol que ha tingut lloc al Brasil per l’incompliment de les normes europees, és totalment irresponsable.”

Asoprovac considera que és una incoherència de la Comissió Europea d’una banda exigir uns estàndards de producció als ramaders europeus que no es reclamarien als ramaders de Mercosur. És a dir, una vegada més es reclama que les regles del joc siguin iguals per als productors comunitaris com els exigits en cas d’importacions.

Juanola assegura que els països que integren Mercosur tenen a dia d’avui un accés més que suficient al mercat europeu, que aglutina gairebé el 75 per cent de les importacions europees de boví (246.000 tones anuals). Així doncs, Asoprovac exigeix de nou que s’exclogui la carn de boví de les negociacions amb Mercosur per les possibles conseqüències al sector.

tracking